Forcall espera solucionar aquest cap de setmana les restriccions parcials d’aigua

comarquesnord.cat . Forcall . divendres, 6 de juliol de 2012 .
Etiquetes:

Forcall solucionarà els problemes d’abastiment d’aigua entre este divendres i el dissabte pel matí. Una situació que va obligar la setmana passada a portar a terme restriccions parcials i els darrers dies directament a tallar l’aigua a partir de les 22:30 a les vivendes “ens hem vist obligats per a que el dipòsit poguera reomplir-se al llarg de la nit” apuntava l’alcalde del municipi, Santiago Pérez.

Al mateix temps, també s’han produït restriccions en el subministrament a granges del terme municipal, així com un servei tant demandat en esta època de l’any com la piscina d’estiu encara no s’ha obert. “Si tot va bé el dilluns entrarà en funcionament” indicava Pérez. Ja des de fa temps es feia una crida a la responsabilitat perquè el pou que dóna abastiment a la localitat no era suficient “en esta situació a l’agost haguéssim tingut de tallar l’aigua” assenyalava el primer edil.

Per tot això, es va demanar des del consistori que s’autoritzés des de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) el poder aprofitar temporalment el pou de Villores per a millorar l’abastiment “amb aquesta solució es garanteix l’aigua per a Forcall perquè permetrà traure els 400.000 litres necessaris per a la localitat” comentava Santiago Pérez.

Els treballs es concentren la vesprada de divendres i el dissabte pel matí ja que tant dimecres com dijous no es va poder fer res degut a les tempestes que es van viure a la zona. El pou de Villores es va executar per part de la CHE entr el 2005-2006 com una obra d’emergència davant una situació de sequera però pràcticament no s’havia aprofitat. Abans d’una solució definitiva, amb aquesta actuació l’ajuntament podrà bombejar els caudals del pou mentre es tramita davant la Confederació una concessió d’aigua definitiva per a que puga ser una alternativa d’abastiment habitual. Aquets pou es va fer en un principi per a millorar l’abastiment de diversos municipis de la Conca de l’alt Bergantes–Celumbres.

Més informació: