Gran festa a Vilafranca amb motiu de San Cristóbal

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 8 de juliol de 2012 .
Etiquetes: , ,

Durant tot aquest cap de setmana, Vilafranca ha celebrat la festivitat de San Cristóbal, una de les més esperades de l’any. La festa, a l’igual que l’any anterior viuria el dinar de germanor dels socis, vaques, bous i també el Ball-pla en la jornada de dissabte.

El diumenge pel matí tindria lloc la processó dels vehicles al Llosar, eixint de Vilafranca a les 11 del matí. La comitiva era encapçalada pel vehicle dels Majorals amb la imatge de San Cristóbal.

Posteriorment, cotxes, motocicletes, camions… acompanyarien als Majorals al Llosar. A l’ermitori de la Mare de Déu, on també es troba l’altar de San Cristóbal, s’oficiaria la missa a càrrec del mossén José Aparici i amb els Majorals al primer banc de l’ermitori. A l’altra part, estaven les ‘manoles’ ataviades amb ‘peineta i mantilla’. Raúl Tena, Víctor Badal, César Monfort, Xavi Ripollés i Hugo Molina han estat els encarregats d’organitzar la festa de San Cristóbal 2012.

Aquesta festa dedicada a San Cristóbal es celebra a Vilafranca de forma ininterrompuda des de l’any 1952. La processó dels vehicles i la missa del sant sempre s’han realitzat al Llosar. Una de les novetats d’aquesta edició ha estat el convit organitzat per la Majoralia després de la missa. Als Arcs del Pare Plàcid s’oferia un refresc per als assistents abans d’iniciar la tornada cap al poble.

Al peiró de ‘la Joia’, dedicat a la Mare de Déu i situat al mateix entrador de les Fonts del Llosar, es situaria el mossèn per realitzar la benedicció dels vehicles. El primer en passar va ser el ‘Defender’ d’un dels majorals amb la imatge de San Cristóbal. Un a un els diferents vehicles passarien per realitzar la benedicció en aquesta jornada en la que es demana protecció al sant en les carreteres. Prèviament a Vilafranca i abans d’eixir la processó, s’havien lliurat els banderins de San Cristóbal 2012 amb la imatge del sant i els noms dels majorals encarregats de la festa. De moment, per al 2013, encara no es compta amb Majoralia per organitzar aquesta festa d’estiu a Vilafranca.

Més informació: | |