La “Cagada del Manso”, gran novetat a la Plaça de Bous de Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 8 de juliol de 2012 .
Etiquetes:

Els bous tornarien a ser protagonistes importants a les festes de San Cristóbal de Vilafranca. En la jornada de dissabte, tindria lloc un ‘corro de vaques’ de la ramaderia de Miguel Parejo de Cabanes i per la nit s’embolaria un bou d’aquesta mateixa ramaderia. Aquestos serien els actes taurins principals de la jornada del dissabte.

Per al diumenge esperava una de les grans novetats de la Festa de San Cristóbal 2012, ‘La Cagada del Manso’ a la Plaça de Bous. Impressionats quadre el que es podia contemplar des de la zona alta de la Plaça vilafranquina amb 900 caselles marcades a l’arena de la plaça. Els Majorals de San Cristóbal havien preparat 900 paperetes per a aquest peculiar concurs en el que es podien guanyar fins a 500 euros. El premi aniria a parar al propietari de la casella en la que cagara el manso. Es va soltar l’animal i després de donar vàries voltes pel tauler i fins i tot eixir-se un parell de vegades de les tanques, dipositaria els seus excrements d’una manera molt discreta entre les caselles 49 i 162, que resultarien premiades. Com l’animal cagaria entre els dos quadres, el premi es va repartir entre els propietaris.

La vesprada del diumenge continuaria amb un altre ‘corro de vaques’, en aquest cas de la ramaderia ‘La Espuela’ de l’Alcora. Un ‘corro’ que donaria un gran joc en el debut d’aquesta ramaderia a Vilafranca. Entre tres o quatre retalladors, mourien a les vaques pels diferents aparells, tauler, banc i piràmide. El corro de vaques de ‘La Espuela’ s’allargaria durant tota la vesprada, celebrant-se també un bou embolat infantil amb carretons.

La valoració dels Majorals respecte a la Festa ha estat molt positiva. Els canvis introduits a la programació, amb el Ball-Pla avançat al dissabte i també la nova iniciativa de ‘La Cagada del Manso’ han comptat amb molt bona acollida. Per suposat, el dinar de socis i sòcies en la jornada del dissabte era molt valorat pels Majorals 2012.

En aquestos moments no s’ha fet oficial la Majoralia de San Cristóbal per a l’any que ve i els Majorals d’enguany han realitzat diferents contactes amb amics i grups de gent més gran per intentar formalitzar Majoralia. Recordem que la festa de San Cristóbal a Vilafranca es celebrava des dels seus inicis, a l’any 1952, de manera ininterrompuda.

Èxit de la festa de San Cristóbal 2012 a Vilafranca. Una celebració molt esperada sempre a l’estiu i que precedeix a l’altra gran festa del mes al municipi com sempre és la Fira de la Magdalena.

Més informació: