Morella inaugura el seu nou Ecoparc

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 12 de juliol de 2012 .
Etiquetes: ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el diputat de sostenibilitat, Mario Garcia, el gerent del Consorci de Residus, Joan Piquer, i responsables i tècnics encarregats del projecte, han inaugurat l’Ecoparc de Morella. Estes instal·lacions facilitaran el reciclatge d’una gran varietat de residus, la qual cosa beneficiarà al medi ambient.

El primer edil morellà ha afirmat que “estes modernes instal·lacions han de servir perquè els veïns i veïnes continuen reciclant i apostant per la sostenibilitat, ja que cal recordar que Morella és un dels municipis què més recicla de tota la província de Castelló”. En este sentit, recordava que el consistori “ajuda als morellans i morellanes a reciclar, com amb la recollida mensual de mobles a les cases o la setmanal de plàstic, cartó i vidre en els establiments, i l’Ecoparc serà una important instal·lació en la nostra política mediambiental”. Ripollés afegia que “cal treballar colze amb colze per millorar la conscienciació de la importància del reciclatge”. I, finalment, l’edil ha reivindicat algunes instal·lacions pendents d’execució, com la Planta de Transferència de Residus Inerts o la Planta de Transferència de Residus, que completarien la xarxa que està en funcionament.

Per la seua banda, el diputat Mario García i el gerent del Consorci han recordat que enguany es posa en funcionament una targeta per a obtindre descomptes per reciclar. Ambdós indicaven que ésta i les explicacions sobre com utilitzar-la aplegaran en els pròxims dies a les vivendes. A més, García assenyalava que la inversió de l’Ecoparc és de 120.000 euros.

El nou Ecoparc de Morella forma part d’una àmplia xarxa de serveis orientats al tractament de residus en la Zona 1, que aglutina a 49 municipis del nord de Castelló. Esta instal·lació es complementa amb els Ecoparcs mòbils o la Planta de Tractament de Residus de Residus. Tots els participants en la inauguració també han animat els veïns a desplaçar-se fins a la zona de l’Alameda, els divendres entre les 12:15 hores i les 14, o la resta de dies a l’Ecoparc ubicat en la zona de l’Hostal Nou, junt amb la Depuradora, per a reciclar els seus residus.

Més informació: |