“Martina, de rogativa”, es presenta dissabte

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 13 de juliol de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

Este dissabte l’Ajuntament de Morella alberga la presentació d’un llibre que explica el significat de la rogativa que la ciutat fa al Santuari de Vallivana. Es tracta d’un conte destinat a tot tipus de públics, encara que incideix en els més menuts.

De la mà de la seua protagonista, de nom Martina, s’explica el significat de la rogativa que cada any els morellans fan al Santuari de Vallivana. Enguany, any de Sexenni, els dies de la rogativa canvien, però el sentit d’eixe recorregut de vora 24 quilòmetres continua sent el mateix. Els personatges més grans que apareixen al conte li expliquen a la xiqueta el significat d’una romeria molt arrelada i que desperta un conjunt de sentiments difícils d’explicar per als morellans.

Amb Martina anirem de rogativa, però este no és l’única obra en este format infantil que vorà la llum a Morella. En els propers dies també es presentarà un conte amb el Sexenni com a eix vertebrador. També amb esta xiqueta coneixerem als gremis, el treball del paper i de les flors, els components dels retaules i el per què del fervor cap a la Mare de Déu de Vallivana. L’autor d’estos contes infantils és Julià Pastor i les il·lustracions han estat fetes per Sagrario Martínez. Tots dos explicaran dissabte a la 1 de la vesprada a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella com va nàixer “Martina, de Rogativa”.

Més informació: | | | |