El Consell del Sexenni coneix les 200 activitats programades per al mes d’agost

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 14 de juliol de 2012 .
Etiquetes:

Els membres del Consell del 53 Sexenni han conegut tots els treballs que s’estan realitzant en les distintes àrees que conformen este organisme. En la reunió d’avui, també s’han posat damunt de la taula distintes qüestions organitzatives del Sexenni i s’han donat a conéixer les prop de 200 activitats programades per al mes d’agost.

La trobada mantinguda ha servit per a posar en comú els avanços que s’han produït en les reunions sectorials que s’han celebrat en les darreres setmanes. D’esta manera, en estos xicotets contactes, s’han anat desgranant tots els detalls de les activitats programades. La reunió del Consell del 53 Sexenni celebrada en el matí d’avui també comptava amb la novetat que era la primera presidida pel nou alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

Precisament, el primer edil morellà destacava que “tota l’organització del Sexenni i de les activitats del mes d’agost estan molt avançades i són fruit d’un gran treball dels membres que componen les distintes àrees del Consell, dels gremis, l’Església o l’Administració de Vallivana”. En este sentit, indicava que “Morella viurà un mes d’agost molt especial, amb 200 activitats destinades a tots els públics i que tindran el seu punt àlgid entre els dies 16 i 27 d’agost, amb la celebració del Sexenni”. A més, Ripollés afirmava que “els veïns de Morella estan fent un gran treball, aportant el seu esforç i la seua generositat per a poder viure un gran Sexenni”.

Respecte les activitats programes, totes elles giren entorn dels dies del Sexenni. Estes seran les dates més importants dels últims sis anys per a la localitat i, per això, s’han avançat algunes celebracions. Entre els dies 30 de juliol i 3 d’agost, tindrà lloc la Setmana de la Joventut; del 4 al 12, les Festes anuals d’Agost; del 12 al 15, la Setmana Cultural; i del 16 al 27, el Sexenni. Cal recordar que el Sexenni està organitzat pels gremis de la ciutat, que s’encarreguen de les activitats de cada un dels dies. Éstos són l’Ajuntament i el Clergat, la Gent Gran, Agricultors i Ramaders, la Colònia Morellano-catalana, la dels Morellans Absents, el de Professions, Indústria i Transport, el del Comerç i Turisme, Arts i Oficis i la Joventut.

El Consell del Sexenni està composat per 30 membres, entre els que estan representats els gremis, grups polítics, l’Església o l’Administració de Vallivana. També s’inclouen distintes àrees organitzatives com a cultura, gestió econòmica i patrocinis, promoció turística, participació i voluntariat, tradicions, seguretat i comunicació i imatge. En la reunió d’avui, també s’ha fet un repàs als treballs i accions realitzades en cada una de les àrees.

. Jornada intensa

A més de la reunió del Consell del 53 Sexenni, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, també ha participat en la presentació del llibre infantil “Martina de Rogativa” i en la inauguració de l’exposició “20 aniversari del Parc de Bombers Comarcal Els Ports”. Esta publicació explica d’una forma amena als més menuts tots els secrets de la Rogativa de Morella i es complementa amb un llibre de pintar i un altre que es presentarà el dia 13 d’agost i que portarà a la mateixa protagonista a conéixer els detalls del Sexenni. En la presentació també han estat els autors, Julià Pastor i Sagrario Martínez, i el representant d’Atipic, editora del mateix, Jorge Querol. Una vegada conclòs este acte que ha comptat amb una gran públic, especialment infantil, s’ha inaugurat l’exposició que fa un recorregut per tot el treball que realitzen els Bombers Voluntaris de Morella. En ella, es pot apreciar el material que utilitzen i un repàs fotogràfic sobre les seues instal·lacions i actuacions. L’acte també ha comptat amb la presència d’un gran nombre de membres d’este col·lectiu, encapçalats per José Luis Grau.

Més informació: