Èxit total de la II Trobada de Rondalles a Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 14 de juliol de 2012 .
Etiquetes: , ,

Espectacular jornada la que es va viure a Vilafranca aquest dissabte, amb motiu de la II Trobada Comarcal de Rondalles. La Rondalla de Morella i la Rondalla i Grup de Ball de Vilafranca viurien una bonica jornada de germanor, oferint la seua música als veïns i veïnes de Vilafranca, que van respondre esplèndidament a la iniciativa omplint la Sala Carles Pons de la Casa de Cultura.

Pel matí s’encetarien les actuacions amb un cercavila a càrrec de les dues formacions que començaria des del carrer Major. En primer lloc passaria la Rondalla de Morella, que pujava el carrer Major, creuava la Plaça d’en Blasc amb el mercat dels dissabte i continuaria el seu recorregut en un tram de l’Avinguda del Llosar. El seu cantador José Ferrer, interpretaria varies jotes durant tota la jornada a Vilafranca.

La Rondalla i Grup de Ball de Vilafranca faria el mateix recorregut en el seu inici, és a dir, carrer Major i Plaça d’en Blasc per seguir l’Avinguda del Llosar fins al Carrer Valentí Montoliu. Allí, al mateix creuament dels carrers es cantarien diferents jotes i actuaria també el Grup de Ball.

Posteriorment les dos formacions es reunirien a la Plaça d’en Blasc on interpretarien diferents cançons. Primerament seria la Rondalla de Vilafranca la que actuaria, a l’igual que el Grup de Ball i posteriorment la Rondalla de Morella. Fernando Safont, Alcalde de La Iglesuela del Cid i grandissim aficionat al món de la jota, contribuiria a la Trobada amb una de les seues aportacions habituals a Vilafranca.

Per la vesprada, la Sala Carles Pons de la Casa de la Cultura seria l’escenari de les actuacions de les dues rondalles. Primerament, seria la Rondalla de Morella la que oferiria un fantàstic repertori al públic vilafranquí que omplia la Sala. El grup morellà interpretaria Sebastopol, seguint amb ‘El Sitio de Zaragoza’, El Guitarrico, l’habanera “De Xiva a Ortells”, La Colombiana, Torrevieja…per acabar amb un recull de jotes. El seu cantador José Ferrer va oferir diferents jotes, una d’elles dedicada al torero ‘El Niño de la Estrella’ i el toc humorístic el posaria el seu director José Miguel Monfort amb les darreres havaneres.

La Rondalla de Vilafranca, per la seua banda interpreta Rondaderes, Ball de jota vilafranquina, jotes d’estil, ball de jota, jotes de dúo, ball de jota i Tancament amb la Gran Jota de ‘La Dolores’. Actuacions com a solistes d’ Enrique Ripollés, José Escuder, María Teresa García, Pilar Prades, Jesús Pérez, María Dolores i Àngeles Bernad amb Mari Carmen Vicente, Paquita i Rosa Prats…Variat repertori el que oferia el grup vilafranquí.

Trobades de Rondalles les celebrades l’any passat a Morella i aquest dissabte a Vilafranca que han servit per apropar la música de les formacions comarcals als dos municipis. Gran satisfacció entre tots els participants, que destacaven la importància d’aquestes trobades en aspectes de convivència, de germanor i d’amistat al mateix temps que es gaudeix de la música de Rondalla.

Més informació: | |