David Prades, campió d’Espanya Júnior d’ascensió de quilòmetre vertical

comarquesnord.cat . Granada . diumenge, 15 de juliol de 2012 .

David Prades es va proclamar este dissabte campió d’Espanya Júnior d’ascensió de quilòmetre vertical. La prova es va celebrar a les pistes d’esquí de Serra Nevada a Granada amb la participació d’uns 200 corredors. L’atleta vilafranquí acudiria representant a la selecció de la Comunitat Valenciana i obtindria un gran resultat sent el primer júnior, el millor de la categoria que engloba dels 18 als 20 anys, així com acabaria el 10è de la classificació general, sent el 9è espanyol perquè el guanyador va ser un marroquí i no entrava en el còmput del Campionat d’Espanya.

La prova consistia en una pujada de 4,9 quilòmetres amb mil metres de desnivell positiu. Un tram d’allò més dur que tenia una eixida en 2100 metres i acabava en més de 3100 metres “el grau de dificultat era molt alt i fins i tots alguns es van marejar per la diferència en l’altura quan aplegaven dalt” explicava als Ports Ràdio el campió vilafranquí que va completar la prova en 48 minuts i 30 segons, fent el primer uns 45 minuts.

Un dels aspectes a destacar en la progressió de David Prades és la seua joventut i els grans triomfs que ha aconseguit. Per ficar l’exemple, el campió d’Espanya, Raúl García té 42 anys, per lo que la joventut del vilafranquí i les ganes de treballar i fer les coses bé de segur que l’ajudaran a seguir creixent tenint un futur molt prometedor, encara que el passat i el present ja és espectacular.

De la Comunitat Valenciana acudirien 19 companys atletes. Només conéixer la victòria, David Prades va rebre moltes felicitacions “estic molt agraït com sempre”.

La propera meta per a David Prades serà d’ací dos caps de setmana, participant en una prova a Itàlia de la Copa del Món de 32 quilòmetres, molt diferent a la que ha fet este darrer dissabte al ser més de fons “la que vaig fer a Granada es podria dir que és explosiva, ens ficaven a tots junts pujant les pistes d’esquí de Serra Nevada, tot a lo recte amb pujades quasi a quatre potes”. Per a preparar-se el quilòmetre vertical, Prades es va preparar a la Sierra del Rayo. Tot un campió de la nostra comarca que el millor que té és que encara no ha tocat sostre.