El CE Cinctorrà guanya al Catí en el trofeu de l’Avellà

comarquesnord.cat . Catí . diumenge, 15 de juliol de 2012 .

El CE Cinctorrà va donar la sorpresa guanyant en el segon partit del trofeu l’Avellà davant els amfitrions, el CD Catí per 2-3. Aquest torneig està organitzat pel conjunt catinenc i és una gran festa del futbol dels nostres comarques en època de pretemporada.

El valor de la victòria cinctorrana està que el conjunt dels Ports encara no ha començat els entrenaments, així com que el Catí va jugar la passada temporada en Regional Preferent i la propera campanya ho farà a Primera Regional al baixar de categoria. Per tant, el Catí era el favorit en jugar a casa i ser de categoria superior al Cinctorrà.

El partit era amistós, però tènia elements que el convertien en un encontre seriós i quasi oficial, amb un àrbitre de Segona Divisió B, assistit per dos liniers i tots connectats pel famós ‘pinganillo’. L’ambient al Municipal Santa Ana de Catí era el dels grans ocasions amb molta gent als grades.
La primera meitat va estar molt equilibrada. Els locals van tenir el domini de la pilota, mentre que els cinctorrans van estar molt ordenats defensivament i buscaven perill amb contres i jugades d’estratègia. Al quart d’hora, Albert Guardiola donaria el primer esglai als catinencs amb un mà a mà amb el porter que va acabar en una vaselina que pegaria al travesser. Al descans, a pesar que tant el Catí, com el Cinctorrà, van tenir vàries ocasions, s’aplegaria amb un just empat a zero gols.

A la represa, després de molts de canvis per part dels dues conjunts, aplegaria el festival de gols amb un Cinctorrà que va guanyar terreny en possessió de pilota. Als 55 minuts, Sergi marcaria un gran gol de vaselina escorat a l’esquerra i rematant de primeres. A partir d’aquell moment, el Catí arriscaria més fent el partit molt atractiu amb intercanvi d’ocasions. Davi tindria el 0-2 quedant-es sols davant el porter que aturaria el seu xut. Als 65 minuts els locals empatarien després d’una bona jugada de conjunt. Però els cinctorrans no baixarien els braços i jugant al Catí del teu al teu continuarien comptant amb noves ocasions. Als 70 minuts, jugada polèmica amb un xut de David Temprado, un defensa evitaria el gol amb la mà, la pilota pegaria al travesser i Iván Roda marcaria. L’àrbitre va anul·lar el gol, xiularia penal, però no expulsaria al defensa catinenc quan era el més lògic. Sergi aconseguiria l’1-2 i el partit seria de vertigen fins al final. Els locals anirien a per totes amb els dos porters fent grans aturades. Als 80 minuts, el Catí empataria amb una falta forçada per Héctor Roig que ell mateix marcaria magistralment per l’escaire. Quan tot portava a l’empat final, als 85 minuts després d’un córner llançat per Sergi, Albert Guardiola faria el 2-3 que seria definitiu.

Destacaria entre els files cinctorranes el debut de l’única incorporació fins al moment dels cinctorrans, el porter Rubén, que collaria una bona actuació baix els pals a la segona part.

Aquest era el segon partit de l’Avellà i amb aquesta victòria el conjunt cinctorrà te paperetes per a estar a la final ja que el primer partit va ser Catí 0 – Torreblanca 1 i el resultat del Cinctorrà és millor que el primer partit. A la final s’enfronten els dues conjunts que trauen millor resultat davant el Catí. El proper diumenge, el Cinctorrà jugarà un altre amistós als 19 hores davant el Tírig al camp de la Valltorta.