El so característic de les trompes arriba al Castell de Vall-de-roures a ritme de can can i bandes sonores

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . diumenge, 15 de juliol de 2012 .
Etiquetes: ,

Les instal·lacions del Castell de Vall-de-roures van acollir el dissabte 14 de juliol el concert d’estiu de l’acadèmia Festival Internacional de Trompistas de Aragón (AFITA), un original espectacle en el que van actuar els 22 alumnes i el professorat d’aquest curs d’estiu dedicat a la trompa. Concert on van sonar peces prou interessants, com ara un Can Can o la Banda Sonora Original de ‘Indiana Jones’. Tot a això en un entorn màgic, com és lo Castell de Vall-de-roures, en una acústica especial.

Segons va explicar Pablo Castañé, coordinador d’AFITA, “en aquest encontre hem tingut 22 alumnes directes i cinc professors” i és una trobada més “dintre d’un projecte que pretén crear una pedrera de trompistes d’Aragó coordinada, amb professors dels conservatoris de Saragossa, Osca i Alcanyís, com és lo meu cas”. Una pedrera que, entre altres coses, vol que tingue contactes “amb conservatoris superiors de música d’Alemanya i Holanda per aquells que vulguen fer estudis superiors”.

Castañé va dir que “en l’entorn espanyol no hi ha una tradició llarga d’orquestra simfònica” i a vegades costa entendre la presència de la trompa, perquè a la tradició de bandes de música que hi ha aquí no existeix lo pes d’aquest instrument. En canvi, en les orquestres simfòniques “molts compositors l’han considerat l’ànima de l’orquestra”, i això es deu a que “té una gama de registre que no té cap altre instrument de vent”, produint a la vegada “uns harmònics molt característics”.

Pel que fa al futur i també al present més immediat de la música clàssica a Espanya, lo professor de trompa i coordinador d’AFITA va reconèixer que “el futur dels nostres alumnes no està a Espanya”. Això, però, no vol dir que “no els puguem formar aquí”, encara que el prestigi i reconeixement que té la música clàssica a la Mediterrània és molt diferent a la que hi ha a centre-europa. A Alemanya, “anar a l’òpera als Nadals amb la família és com aquí anar a Gran Casa”.

Més informació: |