Els Majorals del Llosar preparen la Configura per al 8 de setembre

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 15 de juliol de 2012 .
Etiquetes: ,

La Majoralia de la Mare de Déu del Llosar 2012 iniciava aquest cap de setmana el gruix dels preparatius per a la festa de la patrona de Vilafranca, que tindrà lloc el dissabte 8 de Setembre, dia de les Verges Trobades. A l’Edifici Polivalent tenia lloc la preparació de la confitura que farcirà els pastissos, dolç per excelència al municipi a celebracions com la de la Mare de Déu o Sant Antoni. Els Majorals reunirien un bon grapat de col·laboradors per fer les feines en qüestió, és a dir, dissabte pelar i triturar la carabassa i en la jornada del diumenge, coure-la.

Dues jornades de treball que han servit per deixar preparada la confitura fins el moment d’elaborar els pastissos, tarea prevista per al primer dissabte de Setembre. Els Majorals van triar aquest dissabte 14 per preparar-la, ja que era el cap de setmana que disposaven de més ajuda.

La Majoralia del Llosar, s’encarrega de fer moltes feines durant l’any, moltes d’elles relacionades amb la neteja del santuari i també de l’organització de les festes de Pasqua del Llosar i del 8 de Setembre. Això sí, el cap de setmana anterior a la festa, hauran de pastar els pastissos als forns de Vilafranca.

Set joves del municipi s’han fet càrrec de l’organització de la festa del Llosar 2012, trencant una dinàmica negativa de dos anys sense majorals. A més, sembla que la gent s’ha animat i hi han Majorals de la Mare de Déu per a tres anys més.

Amb la confitura de carabassa feta, la Majoralia del Llosar espera que poc a poc es vaja aproximant el seu moment principal, que serà sense dubte el dia 8 de Setembre. Un cap de setmana que comptarà amb molts esdeveniments a Vilafranca, ja que a les celebracions en honor a la Mare de Déu s’afegeixen els actes taurins organitzats per l’Associació de Cadafals ‘8 de Setembre’.

Més informació: |