Acaba la sisena edició del Seal Esport

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 16 de juliol de 2012 .

Tot un sexenni és el temps que Seal Sport ha triat Els Ports per a desenvolupar un campament d’estiu molt especial. El futbol és l’excusa, però el que més compta és la convivència i aprendre els valors de l’esport per a la vida. Enguany, els més xicotets han tornat a tenir una alternativa d’oci durant les seues vacances.

Els mateixos participants destacaven que han sigut dies “inoblidables” en els quals han après noves tècniques de l’esport rei, però també han conegut a nous amics amb un ambient esplèndid i un marc inigualable. “L’amistat se situa entre un dels primers objectius i permet als quals viuen aquest campus crear uns vincles que romandran inesborrables per a la resta de les nostres vides” explicava un dels organitzadors, Rubén Colell.

Un dels aspectes que caracteritzen aquest campus Seal Sport és la participació de xiquets de la comarca, que principalment juguen en el Renomar Els Ports al llarg de l’any, així com altres joves que procedeixen de localitats veïnes de Catalunya com Alcanar o Ulldecona. La crisi s’ha notat. “Teníem una mitjana de més de 30 xiquets i aquesta edició ens hem de conformar amb 23 destacant l’alta participació dels Ports que sempre responen amb xiquets procedents de Morella, La Mata, Cinctorres, la Todolella, Portell o Forcall” assenyalava Colell.

En el seu sisè aniversari, el campus s’ha desenvolupat íntegrament a Forcall. “Estem infinitament agraïts al poble i al seu alcalde que ens fan sentir com a casa donant-nos tot el que necessitem i posant-ho a la nostra disposició” explicava l’organitzador referent a un dels motius principals que la cita ja siga habitual cada any. 
L’Antiga Escola de les xiquetes es va convertir en la ‘Masia’ d’aquests xicotets, on dormien, menjaven, mentre que les activitats paral·leles com a campionats de Play Station 3, sala de projeccions i xarrades tècniques es van desenvolupar en el saló parroquial situat en l’Església de la localitat. També es van divertir amb el tennis de taula, ginkames, senderisme o el futbolí, mentre que els problemes de la piscina de Forcall van obligar a gaudir-la únicament en la recta final del campus.

Referent al lloc de dormir, destaca que malgrat la proximitat de les cases dels participants, la majoria es decanta per quedar-se en aquest alberg. “És un exemple del bon rotllo que s’arriba a aconseguir i les ganes de conviure conjuntament que es creen amb el campament” relatava Colell. 
L’edat dels participants del Seal Sport sol ser d’entre els 6 als 16 anys.

Enguany, els monitors estaven contents perquè la major part no superava els 10 anys. “És una edat molt apropiada per a asseure unes bones bases futbolístiques que utilitzaran la resta de la seua trajectòria” comentava un altre dels monitors, Albert Bel. Com no, el futbol va ser protagonista amb deu sessions d’entrenament, des dels escalfaments als partits. Però al mateix temps, els xicotets van aprendre aspectes interessants per a les seues vides com l’alimentació correcta o la bona higiene d’un esportista.

Des de l’organització es posa l’exemple que un futbolista que va començar des de baix i ara és campió de la Champions League, Oriol Romeu, que fa tres anys va ser un dels convidats a impartir una classe teòrica i pràctica a Forcall. 
Un campus que tot apunta que tornarà el pròxim any. Una setmana en la no hi ha temps per a l’avorriment i s’enalteixen els valors de l’amistat i la convivència.