Falta un mes per a l’Entrada de les Colònies que obri el 53 Sexenni

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 16 de juliol de 2012 .
Etiquetes:

Falta exactament un mes per tornar a reviure una festa que tan sols arriba de sis en sis anys. Queda un mes per a rebre a les colònies i començar amb el 53 Sexenni. Estes imatges arribaran el proper dijous 16 d’agost.

Dos dies abans de l’entrada de la Marededéu de Vallivana, comencen les sexennals amb una simbòlica rebuda de tots els morellans a aquells veïns que viuen fora. És un acte de retrobament al Portal de Sant Miquel, on arriben els autobusos amb aquells morellans que, no vivint a la ciutat, mai fallen a la cita amb el Sexenni.

Els parlaments de benvinguda entre els catalans i els morellans trenquen el silenci. A continuació, es fa una desfilada amb el gegants, gaiteros i els membres de les colònies amb les banderes i els guions; també forma part de la comitiva la carrossa de l’Ajuntament on va una xica vestida de matrona romana, representant del poble, acompanyada de dos xiques més, una de la colònia Morellano-Catalana i l’altra dels morellans Absents, amb els vestits típics de Catalunya i València.

Al placet de l’Església conclou el recorregut, on una morellana que espera a la comitiva, fa l’últim discurs acollint a tots els que acudixen a les festes i donant una especial benvinguda.

Més informació: