Morella homenatja els dos veïns que van participar en la promulgació de les Constitució de 1812

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 16 de juliol de 2012 .
Etiquetes:

Morella ha homenatjat Julián Piquer Salvá i Antonio Colomer Prades, els dos veïns que van participar en la promulgació de la Carta Magna de 1812, aprovada a Cadis i més coneguda com “La Pepa”. D’esta manera, s’ha celebrat el bicentenari de la redacció d’aquella Constitució. L’acte ha estat presidit pel president de la Mesa de Les Corts, Juan Cotino, els membres de la mateixa, Alejandro Font de Mora i Ángel Luna, i per l’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, i ha comptat amb la presència dels membres de la corporació i de distints diputats autonòmics.

El primer edil morellà destacava que “l’acte ha servit per a reconéixer el treball de dos fills de Morella que van participar en un moment tan important per a la història d’este país, com la promulgació de la “ Pepa”. A més, recordava que “la Constitució de Cadis va suposar un clar avanç en l’apertura cap a les llibertats i els drets individuals dels ciutadans i, és important que dos morellans estigueren allí representant esta ciutat i al conjunt de valencians”.

L’acte ha consistit en la imposició de l’escarapel·la verda a l’alcalde de Morella, als membres de la corporació, la secretària del consistori, el jutge de pau i el rector. A més, a cada un d’ells se’ls ha fet entrega d’una reproducció de la Constitució de 1812, traduïda al valencià. Previ a este moment, el president de la Mesa de Les Corts també ha signat el llibre d’honor de la ciutat.

Tot seguit, els participants s’han desplaçat fins a la Glorieta de Les Corts del Passeig de l’Albereda per a descobrir una placa que reconeix la tasca dels dos veïns de Morella. Per a concloure la visita, els distints representants de Les Corts han pogut conéixer alguns dels monuments importants de la localitat, com la Basílica Arxiprestal. Per a això, han estat acompanyats pel director dels museus de la localitat, Carlos Sangüesa.

Més informació: