Morella acull un seminari internacional sobre desenvolupament local

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 17 de juliol de 2012 .
Etiquetes:

El primer edil de Morella, Rhamsés Ripollés, rep a l’Ajuntament de la localitat, als participants en el XI Seminari del Consorci europeu d’investigació 2H2S. Aquest trobada porta per títol “Identitat, cultura i govern del territori: és possible reinterpretar el món local?” i s’emmarca dins del congrés “Iniciatives emprenedores i desenvolupament regional: Comparacions europees”, organitzat anualment pel Consorci. El seminari reunirà a diversos representants polítics de diferents administracions, així com gerents d’òrgans supramunicipals, tècnics de la localitat i experts en diferents matèries. Així, es preveu la participació del president de la Diputació, Javier Moliner, el diputat nacional i ex-alcalde de Morella, Ximo Puig, el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, el director del IIDL-UJI, Xavier Molina, la professora de la Universitat de València, Julia Salom, o el professor de la Université d’Angers, Jean Baptiste Humeau.

D’aquesta forma, els assistents podran conèixer el model de desenvolupament econòmic de Morella i la comarca dels Ports, a través de taules rodones com la “del paper de les institucions en el desenvolupament local” o “l’especialització turística del territori de muntanya” i, mitjançant de visites guiades a diferents empreses i zones de la comarca. L’alcalde de Morella ha mostrat la seva “satisfacció” per l’elecció de Morella com una de les dues seus d’aquest seminari. A més, indicava que “és una gran notícia que es reconegui el model de gestió municipal i que els participants d’aquest important seminari puguin conèixer els projectes que han fet créixer aquesta ciutat i les iniciatives que anem a continuar impulsant”. El primer edil també considera que “Morella està treballant per posicionar-se com una destinació de congressos i, seminaris d’aquest tipus reafirmen aquest treball”.

Aquesta trobada està organitzada per l’Institut de Desenvolupament Local (IIDL) de la UJI i de la UVEG i pel Consorci 2H2S. Els participants es distribueixen entre països membres de la Unió Europea i Estats Veïns. Actualment, formen part del Consorci universitaris del Regne Unit, Dinamarca, Alemanya, Romania, Sèrbia, Espanya, Portugal i França.

A més del congrés que tindrà la seva jornada principal a Morella, en el matí del dimecres, la localitat també està rebent altres visites d’estudiants de diferents universitats. En la tarda d’ahir, va anar el torn d’un altre congrés internacional que s’està celebrant en la UJI, mentre que avui, una alumna d’una universitat del Paia Basc, ha realitzat una visita a Morella per iniciar el seu projecte d’investigació sobre la localitat dels Ports. En aquest sentit, Rhamsés Ripollés, recordava que “l’Ajuntament de Morella compta amb un Pla d’Ajuda a Universitaris, pel qual es facilita la realització dels projectes de final de carrera relacionats amb la localitat”.

Més informació: