Ambient taurí amb el muntatge de barreres

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 19 de juliol de 2012 .
Etiquetes: ,

Les Brigades Municipals s’encarreguen de portar endavant la col·locació d’estes estructures de fusta i ferro. Des dels corrals de les Calçades i fins la barrera de la Plaça Colon, totes les costes, entrades i ixides, estan quedant tapades amb les barreres. La gran majoria de les barreres que s’empren en festejos taurins són ja de ferro. A Morella, algunes encara s’ha obtat per fer-les de fusta, però la tendència a la llarga seria una substitució per este dur material. Enguany, al ser any de Sexenni, els Bous de Sant Roc s’avancen en el calendari, sent la primera setmana del mes d’agost. Per eixe motiu, el muntatge també s’ha iniciat abans, amb l’objectiu de comptar amb tot el recinte ben cobert de fusta i ferro per a l’arribada dels festejos. A més, al no haver-se convocat els programes Pamer i Emcorp, per part de la Generalitat Valenciana, ha obligat a les Brigades Municipals a portar endavant tota la col·locació d’estes grans estructures.

Mentre es munten les barreres, també es dóna a conèixer la normativa que s’exigeix per als cadafals. Les normes no canvien respecte a anteriors edicions, però sí l’exigència per part dels inspectors que revisen les estructures el dia de la “montà”. És molt important evitar els cabirons corcats i també les cordes com a mètode de subjecció, canviant-les pel ferro.

Els hem de fer cas per poder gaudir de les festes dels Bous de Sant Roc. Tota la informació per tal de complir amb la normativa es pot consultar a l’Ajuntament de Morella.

Més informació: |