Lledó, satisfet pel manteniment de les escoles

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 18 de juliol de 2012 .
Etiquetes:

La consellera d’Educació del Govern d’Aragó, Dolores Serrat, va explicar en la seua visita a Calaceit que diversos municipis de la província, com ara Lledó, mantindrien les seues escoles un curs més, tot i tindre un nombre reduït de xiquets. La pròpia Serrat va recordar que “si haguéssim pres les decisions que s’han pres en altres comunitats autònomes, en aquests moments Terol tindria 50 escoles rurals menys”. Per tant, “hem mantingut l’escola rural perquè creiem que és un element fonamental per a la integració del territori”.

La notícia ha arribat amb molta satisfacció al municipi de Lledó, que des de fa mesos està lluitant per mantindre obertes les seues escoles. I entre altres iniciatives, lo consistori ha buscant facilitats a noves famílies per assentar-se a Lledó. L’alcaldessa del municipi, María José Vallés, va explicar que “de moment, per escrit no mos han confirmat res. Però jo he parlat amb l’inspector que ens correspon a esta zona i m’ha dit que no la tancaven. I no la tanquen perquè vam acabar el curs en sis xiquets”.

. Solució a llarg temps

Vallés va afegir que “de moment, ara mos queden quatre xiquets”, perquè “la primera família que va vindre ja ha marxat”. Per això, “ara estem buscant una altra i esperem que durant l’estiu la puguem trobar”. Aconseguir les escoles, mínim un any més, ha portat la tranquil·litat al municipi. “Estem una mica més tranquils”, va reconèixer l’alcaldessa del municipi. Encara així, “seguirem lluitant perquè ja sabem que este curs” tindrem escola, “però de cara al pròxim mos podem trobar igual”.

I és que “quants més xiquets tinguem”, millor. “Que això mos dono la tranquil·litat durant dos o tres anys fins que puguen entrar els més menudets”. María José Vallés va reconèixer que “estos dos o tres últims mesos han estat bastant estressants”, sobretot “perquè hi havia moltes famílies amb ganes de vindre”. Encara així, “és difícil triar la família i que la família respongue”. L’alcaldessa de Lledó va afegir que “estem buscant una altra família, però és molt difícil trobar una família que s’habituï a un poble”.

. Una nova família

De fet, lo municipi de Lledó va trobar una família amb dos xiquets a la que li va facilitar una casa i li va buscar un lloc de treball. Però l’experiència no va anar del tot bé. Vallés va explicar que “és complicat habituar-se perquè les famílies vénen de llocs grans. Però que et donon un treball i una casa a preu moderat, amb los temps que vivim…” De fet, el pare d’aquesta família només va durar un dia i mig al seu lloc de treball, i des del consistori no van amagar la decepció que es van emportar.

Més informació: