Morella acull el I Curs de Música Medieval i Renaixentista

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 19 de juliol de 2012 .
Etiquetes: , ,

Morella ja està preparada per a viure cinc dies en els què la música medieval i renaixentista tindrà un gran protagonisme. Entre els dies 21 i 26 de juliol, la localitat dels Ports acull el I Curs Internacional, organitzat per l’Associació Cultural Comes i dirigit pel també director de Capilla de Ministrers, Carles Magraner. La cita combinarà les classes didàctiques, amb actes culturals i concerts diaris, oberts al públic en general. Este curs també servix com a preludi del Sexenni i les seues danses, protagonitzaran distints actes.

La regidora de cultura, Maria Rallo, afirma que “Morella és un poble que s’adapta perfectament a les necessitats d’este curs, per la nostra història, el nostre patrimoni, per la nostra cultura…”. A més de en les conferències i els concerts, els veïns de Morella també podran visitar exposicions. Cal assenyalar que en este curs es donaran cita els principals experts en estes matèries, així com professors de cant, dansa, clau, lutheria, viheula d’arc o sanfonya. En els marcs de la Basílica Arxiprestal Santa Maria i les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella tindran lloc els concerts de Capella de Ministrers, el Cor de la Generalitat Valenciana, i la interpretació del “Llibre Vermell”, a càrrec de Carles Magraner, Pilar Esteban i Jordi Ricart; el de ‘Música medieval i tradició oral’, per Juan Manuel Rubio (sanfonya, saltiri i oud); ‘Música espanyola i italiana del Renaixement per a orgue’ a càrrec d’Ignasi Jordà; ‘Trovairitz’, amb Brigitte Lesne (veu, arpa i percussió). El curs ho tancarà el concert final protagonitzat pels alumnes del curs, al Convent de Sant Francesc, la temàtica del qual girarà al voltant de la ‘Dansa de la Mort’ de Morella.

El I Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista s’inaugurarà el proper dissabte a les 19 hores i comptarà amb la presència de representants de les institucions que l’ organitzen o que col·laboren, com l’Associació Cultural Comes, l’Ajuntament de Morella, la Diputació de Castelló, l’Institut Valencià de la Música, l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Bens Culturals, el Conservatori Superior de Música de Castelló i l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana.

Més informació: | |