L’Ajuntament de Morella urgeix a la Conselleria d’Educació que actue en el col·legi Mare de Déu de Vallivana

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 20 de juliol de 2012 .
Etiquetes: ,

El Ple de Morella ha tornat a instar a la Conselleria d’Educació a què actue de forma urgent en el col·legi Mare de Déu de Vallivana. L’equip de govern del consistori va presentar una moció perquè l’administració autonòmica complisca amb els acords compromesos en la reunió que van mantindre els tècnics d’ambdues institucions, junt amb l’actual alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. En aquella trobada es van constatar les deficiències estructurals de l’immoble i es va concretar que s’actuaria en període de vacacions escolars. La moció es va aprovar amb els vots a favor del Grup Socialista i l’abstenció del Grup Popular.

La regidora de cultura, Maria Rallo, va ser l’encarregada de defendre este punt i explicava que “estem a finals del mes de juliol i les obres més urgents deurien escometre’s de forma immediata, complint així la Conselleria d’Educació amb els compromisos adquirits en la reunió del passat mes de maig”. A més, afegia que “les obres s’han de realitzar en període de vacacions escolars, per a no perjudicar el desenvolupament de les classes”. Finalment, Rallo considerava que “hem de ser rigorosos a l’hora de prioritzar les inversions i paliar les deficiències més urgents del col·legi, hauria d’estar en la llista de prioritats de la Generalitat, com ho està en la nostra. No exigim una gran inversió d’un milió d’euros, sinó xicotetes intervencions de gran importància”. La regidora també va incidir en el treball de manteniment que realitza l’Ajuntament i que suposa més de 60.000 euros anuals.

La Conselleria d’Educació es va comprometre a actuar en el col·legi, prioritzant les obres que s’especificaven en l’informe elaborat pels tècnics municipals. En ell, el consistori va detallar les actuacions més urgents ja pressupostades i ho va remetre nimediatament a l’administració autonòmica. Dos mesos després, encara no s’han realitzat eixes inversions.

. Altres punts del ple

El ple d’ahir també va aprovar una moció de substitució de l’equip de govern per a exigir a la Generalitat que actue immediatament en les instal·lacions esportives de la Fàbrica Giner i va sol·licitar la gestió de tot el complex, en el cas que no estiga predisposada a fer-ho, per tal de dinamitzar econòmicament este espai, crear ocupació i garantir la pràctica de l’esport. A més, es van aprovar també mocions en defensa de l’autonomia local i per a mostrar la solidaritat del poble morellà amb els afectats pels incendis que s’han produït a la Comunitat Valenciana i agrair als Bombers Voluntaris de Morella, el treball realitzat.

El Sexenni també va ser protagonista, ja que es va aprovar la sol·licitud d’ajudes econòmiques a la Diputació, Generalitat i Ministeri, es va demanar col·laboració a través de voluntariat per a les festes i es va explicar tota la programació del mes d’agost.

Més informació: |