Morella estarà al 100% d’ocupació turística per al 53 Sexenni, el que beneficiarà als pobles dels voltants

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 20 de juliol de 2012 .
Etiquetes:

Morella frega el 100% d’ocupació a falta de menys d’un mes per al primer cap de setmana del 53 Sexenni. L’expectació creada per aquests primers dies de les sexennals està obligant als visitants a cercar hotel fora de la localitat. La pròpia xarxa d’Iniciatives Turístiques recomana als interessats que criden a establiments de la zona.

A Cinctorres o Forcall que compten amb dues infraestructures hoteleres importants ja es nota l’efecte del Sexenni i les últimes setmanes han multiplicat la demanda de clients de cara al cap de setmana del 17 al 19 d’agost. La setmana abans de l’inici d’aquest esdeveniment podria augmentar encara més la demanda, podent aconseguir l’ocupació completa en un ràtio d’uns quants quilòmetres al voltant de la capital dels Ports.

Des de l’oficina de turisme de Morella, Amparo Quesada, gerent d’Iniciatives Turístiques, apuntava que “eixos dies arreglaran un estiu que de moment no és massa bo, el primer cap de setmana del Sexenni sol tenir una gran demanda i de moment les expectatives són molt positives per a arribar al complet”. La Rogativa de pujada a la patrona fins a la ciutat, l’entrada de la Marededéu de Vallivana pel portal dels Estudis, el muntatge i descobriment dels carrers, el primer Retaule i la processó general del diumenge 19, entre altres actes, són motius més que suficients per a atraure al públic i no voler perdre’s el tret d’eixida de les sexennals.

Les dades de reserves són molt optimistes. “Tenint en compte que poden haver-hi anul·lacions i perquè és molt complicat marcar un 100% d’ocupació, pràcticament estarien completes les 700 places que té en oferta la localitat entre hotels, hostals i cases rurals, però encara es pot intentar i trobar algun allotjament”. En el cas d’estar complet, la directriu és enviar als interessats fora de Morella “tenim molta oferta al voltant i entre tots donarem un bon servei”. Sobre aquest tema, encara es troben casos de persones que mostren disconformitat pel fet d’haver d’agafar el cotxe i la “incomoditat” que poden tenir eixos intensos dies. “Sabem que la gent vol estar dins, però estar en localitats properes no és cap problema i els que es veuen obligats a acudir fora del terme municipal, ens expliquen que han estat molt tranquils” indicava Quesada.

Sobre el tema dels vehicles, els últims dies s’està intensificant un pla de trànsit i està previst en breu una reunió amb el subdelegat de govern. L’experiència de fa sis anys o de l’últim Anunci va ser bastant positiva i es tornaran a habilitar zones especials d’aparcament i autobusos llançadora per a arribar al municipi. 
Des d’Iniciatives Turístiques s’apuntava que es repeteix el patró d’anteriors anys. “Els primers dies tenim clar que la participació de molta gent està assegurada, entre setmana disminuirà el volum, per la qual cosa són dies recomanables per a visitar la localitat, mentre que l’últim cap de setmana es viurà de nou un repunt” informava Quesada. De totes maneres, la crisi es nota “han passat sis anys i el patró dels visitants ha canviat notablement, pregunten més per l’aspecte econòmic, han reduït el nombre de pernoctacions i apuren més per a realitzar les reserves” assenyalava la directora d’Iniciatives Turístiques.

. Visitants de la Comunitat i de Catalunya

Durant el Sexenni s’espera que principalment arriben persones de la Comunitat Valenciana, Catalunya o Aragó, motiu pel qual el consistori ha realitzat presentacions en localitats d’aquestes tres comunitats autònomes. La força de Morella per a captar visitants es veurà augmentada clarament amb la unes festes tan especials i úniques que solament se celebren cada sis anys.

Més informació: