Rhamsés Ripollés tanca, presidint el primer ple ordinari, una intensa setmana d’estrena com a alcalde

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 20 de juliol de 2012 .
Etiquetes:

Rhamsés Ripollés compleix aquest divendres vint dies com a alcalde de Morella. Ahir va presidir el seu primer ple ordinari emmarcat en la setmana més intensa de les quals porta en el mandat. El mateix dilluns va exercir d’amfitrió del president de Les Corts, Juan Cotino, en un acte-homenatge als morellans que van participar en la Constitució de 1812, així com va anunciar la remodelació de l’equip de govern en un ple extraordinari en el qual va entrar en la corporació municipal Palmira Mestre. També va viure la seua primera polèmica amb l’oposició referent al seu sou que ascendirà a 28.000 euros bruts a raó de dedicació total al càrrec, assumint també l’àrea d’urbanisme i suprimint el sou parcial que rebia la regidora de Benestar Social.

El dimarts va rebre als participants d’un seminari sobre desenvolupament local que va escollir Morella com a exemple de treball ben fet. Entre els ponents el rector de la UJI, Vicent Climent, amb el qual va mantenir una petita reunió, i el seu antecessor, Ximo Puig, així com professors de tota Europa.

Des de l’inici com a primer edil, Ripollés ha començat a traçar línies molt importants. Entre elles, un pla d’ocupació que va anunciar en la primera Junta de Govern que permetrà donar 20 llocs de treball aquest estiu malgrat la crisi i que enguany no han arribat les ajudes del PAMER i EMCORP. En el seu discurs d’investidura ja va anunciar que una de les seues principals lluites seria contra la desocupació.

D’altra banda, el repte del Sexenni va viure un moment important dissabte passat en presidir el Consell que s’encarrega d’organitzar les sexennals. Una trobada en el qual es van perfilar les 200 activitats que es desenvoluparen durant el mes d’agost. 
Mentre que dijous es va tractar en el ple altre dels temes que té com a objectiu solucionar en el que resta de legislatura: la Fàbrica de Giner.

. El problema de la Fàbrica Giner
El complex es troba pràcticament abandonat i es vol arribar a un acord amb la Generalitat i la Diputació per a que la gestió torne a ser municipal. Des de l’equip de govern es va plantejar una esmena a la substitució a una moció del Grup Popular presentant un projecte per a rellançar la Fàbrica a un “cost reduït”. Rhamsés Ripollés té la convicció que “en temps de crisi no es poden fer grans inversions, però en aquest complex no serien massa altes, es podrien crear llocs de treball i tornaríem a demostrar que la gestió des del territori és més eficient”. Un dels arguments que va remarcar l’alcalde és que “s’ha de reiniciar aquest complex, que compta amb un dels terrenys més grans del municipi i està desaprofitat”. Per a això, Ripollés va plantejar que “se’ns cedisca tot el que engloba com l’hotel, alberg, Saltapins, cases forestals, circuit BTT i les instal·lacions esportives, entre altres espais, per a poder explotar-los i re-invertir els recursos que s’aconseguisquen en la pròpia Fàbrica”. Des de l’equip de govern confien que així “es crearia ocupació, es dinamitzaria l’oferta turística i es garantiria la pràctica de l’esport”. Referent a açò últim, des del consistori comparteixen la preocupació amb clubs de la comarca sobre l’estat de les instal·lacions esportives, en concret el camp de futbol d’herba, que actualment s’està encarregant de mantenir-ho l’equip de futbol regional de la ciutat, el Morella FC.

Més informació: