Intensa XVI Fira de la Magdalena a Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 21 de juliol de 2012 .
Etiquetes:

Vilafranca ha viscut aquest cap de setmana la XVIena edició de la seua fira comercial i ramadera, la ‘Fira de la Magdalena’. Milers de persones han passat pels diferents recintes d’expositors durant tot el cap de setmana, en una mostra que ha comptat amb un important canvi. La secció de ramaderia era traslladada des del carrer Miralles del Carro als voltants de la Plaça de Bous. Un canvi que ha permès disposar de molt més espai per als cavalls, matxos i burros a la zona verda propera al recinte taurí. A més, s’aprofitava la Plaça de Bous per fer diferents activitats com xerrades, demostracions i una exhibició morfològica de cavalls i egües. Als corrals de la plaça es comptava amb els cabestres del vilafranquí Felipe Tena. Per a que pugueren disposar de més lloc es va habilitar a la part exterior dels corrals un altre tancat amb cadafals i barreres.

L’acte inaugural de la XVIena Fira de la Magdalena comptava amb la presència de la Consellera d’Infrastructures, Isabel Bonig, una persona molt coneguda a Vilafranca ja que va treballar com a Secretària de l’Ajuntament durant més de tres anys. També assistiria el President de la Diputació de Castelló, Javier Moliner i diferents diputats autonòmics, tant del Partit Popular com del PSPV-PSOE. L’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena amb els regidors de l’Ajuntament, rebrien a les diferents autoritats a l’entrada del municipi. Cal destacar també la presència d’Alcaldes de diferents municipis de la comarca dels Ports.

Óscar Tena, Alcalde de Vilafranca, feia una important valoració del que significa la Fira de la Magdalena per al municipi i l’important esforç que ha calgut fer per dur endavant aquesta edició, en un temps molt complicats econòmicament. També es mostraria molt agraït amb tots els que han treballat per a que el certamen siga una realitat.

La Consellera d’Infrastructures, Isabel Bonig, tornava a Vilafranca uns quants anys després per inaugurar la Fira de la Magdalena i altres instal·lacions importants com l’Ecoparc i la Piscina Climatitzada. Bonig es va mostrar sorpresa amb alguns dels canvis que s’han produit a Vilafranca i amb el dinamisme de la Fira.

El President de la Diputació Provincial de Castelló, Javier Moliner, visitava per primera vegada en el càrrec la Fira de la Magdalena, destacant la seua vinculació a la comarca i el fet de que es treballe per poder dur endavant activitats d’aquestes característiques, en els difícils temps que corren.

El certamen firal de Vilafranca es recuperava l’any 1997 després de molts anys sense celebrar-se i ara, després de 16 edicions s’ha consolidat al calendaris festiu del municipi. Antigament, la Fira es celebrava en una ubicació molt diferents i amb objectius comercials que no tenen res a veure als d’avui en dia. Des de l’organització de la Fira de la Magdalena es continua demanant col·laboració i participació dels veïns en l’organització de la mostra.

Més informació: