La Fira de Vilafranca introdueix canvis a la secció ramadera

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 21 de juliol de 2012 .
Etiquetes:

L’organització de la Fira de la Magdalena de Vilafranca assumia enguany un important canvi en l’estructura de la mostra. La secció de ramaderia era traslladada des del carrer Miralles del Carro als voltans de la Plaça de Bous. A les darreres setmanes, membres de la Brigada de l’Ajuntament s’encarregarien de muntar les carpes per als animals, les diferents gàbies i tot el necessari per albergar la secció de ramaderia en aquesta nova ubicació. A una de les carpes ha estat el ramat vacú i també una bonica mostra de galls i gallines de moltes races, alguna d’elles francament espectacular per les seues extranyes característiques. A l’altra es podien visitar les ovelles i les cabres.

La valoració per part de la gent ha estat prou positiva i en general, el canvi ha agradat. Junt a la Plaça de Bous, els cavalls han disposat de més espai i es podria dir que el recinte ha lluit molt més. També s’ha aprofitat la Plaça de Bous per fer diferents activitats al seu voltant, com la conferència de Juan Tomàs Fabregat i l’exhibició realitzada per Laura Deusdad referent al pentinat dels cavalls per al rejoneig. A més, als corrals de la Plaça de Bous es trobava la parada de ‘mansos’ que exhibia el vilafranquí Felipe Tena en aquesta edició de la Fira.

El veterinari Juan Tomàs Fabregat, natural de Benassal i molt relacionat amb Vilafranca en qüestions professionals, realitzava una conferència a la secció ramadera amb el títol ‘Requisits per tenir un èquid’. El veterinari era presentat per Carlos Pitarch, President del Club Taurí de Vilafranca i amic del conferenciant.

Antigament, es podia comprar un animal a una Fira com la de Vilafranca, portar-lo a casa i no hi havia cap problema. Ara, tot és molt més difícil i es necessita complir amb una sèrie de requesits importants per a tenir cavalleries. Al voltant de totes les qüestions burocràtiques es va centrar l’intervenció de Fabregat a Vilafranca.

Laura Deusdad és una jove vilafranquina que ha estudiat Veterinària i que forma part de l’equip de l’afamat rejonejador Sergio Galán. Com se sol dir en l’argot taurí ella és ‘moza de cuadras’. A la Fira de la Magdalena, Laura Deusdad va fer una exhibició de pentinar un cavall i fer-li trenes, per a posar-li finalment els adorns o tires a la trena. Primerament, la protagonista explicaria el seu treball i tot el que fan amb els cavalls quan arriben al lloc on es realitza la correguda.

Aquestes activitats relacionades amb el món del cavall, tenien lloc en la vesprada del dissabte a la zona ramadera de la Fira de la Magdalena. En la jornada de diumenge es desenvoluparia també, dins la Plaça de Bous, una exhibició morfològica de cavalls i egües.

Més informació: