La Mata enceta els actes taurins de les seues festes

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 21 de juliol de 2012 .
Etiquetes: ,

La Mata viu dies intensos amb la celebració de les seues festes patronals que enguany s’han avançat per no coincidir en el calendari amb altres esdeveniments com l’Aplec i festes d’altres municipis. La participació està sent molt alta a pesar del canvi i els veïns estan responent als actes preparats, així com també visitants d’altres municipis de la nostra zona. El que es va tornar a demostrar, és que els espectacles taurins tenen molt de tiró i el primer bou embolat de les festes va congregar a molta gent, principalment aficionats als bous al carrer.

L’emblemàtica Plaça dels Porxes de La Mata va ser el marc de l’embolada. El bou protagonista va ser de la ramaderia Carpio de Sorita. Prèviament, la gent es va anar acumulant en eixa part del poble, així com també els membres de la Creu Roja per estar atents a qualsevol tipus d’incidència sanitària.

El caixó que portava al bou estava dins d’un camió i es baixaria uns minuts abans de les 12 de la nit. Els espectacles taurins de La Mata no compten amb corral, per lo que s’ha de fer d’aquesta manera. Al so del tercer coet es trauria al bou del caixó per començar a estirar de la corda i ficar-lo al piló per completar l’embolada.

En aquesta ocasió, els encarregats d’embolar al bou van ser els emboladors de Mirambell. El procés es va executar a la perfecció i no hi hauria cap problema. Al finalitzar, s’assoltava al bou que portava coets a les boles de foc que van començar a tirar xispes només embolar-se.

A partir d’aquell moment, l’animal va anar menejant-se per tot el recinte taurí de la localitat. El primer tram va estar emocionant perquè el bou va eixir en moltes ganes. Els més valents van tenir moments per gaudir de la rapidesa del bou embolat i els espectadors el van poder veure des de tots els punts del recinte perquè en l’inici es va menejar bastant. Una barrera situada a la zona dels Porxes també va donar molt de joc. Al passar la primera mitja hora el bou va començar a realitzar aturades més llargues i es perdria emoció en l’acte taurí que acabaria sense cap percanç.

D’aquesta maner s’encetaven els actes de bous al carrer a La Mata que van continuar el dissabte amb un nou embolat i viuran un dels moments centrals aquest dimarts a partir de les 16 hores amb les vaquetes, xaranga i sangria per a tots i la festa de l’aigua final.

Més informació: |