Morella inaugura el I Curs de Música Medieval i Renaixentista

comarquesnord.cat . Morella . diu .
Etiquetes: ,

Morella viu cinc dies en els què la música medieval i renaixentista és la gran protagonista. En la vesprada d’avui, s’ha inaugurat el I Curs Internacional, que pretén ser un espai didàctic, combinat amb actes culturals i concerts diaris, oberts al públic en general. En estos actes que se celebraran fins al dia 26, el Sexenni, les seues danses i Morella tindran el seu protagonisme, al convertir-se en objecte de debat o al representar-se la “Dansa de la Mort”.

En la inauguració del mateix han participat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el vicepresident de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez, i el director de Capella de Ministrers i del curs, Carles Magraner. El primer edil morellà ha destacat que “la música medieval, barroca o renaixentista serà més protagonista que mai este estiu a Morella, amb la celebració d’este curs, d’un esdeveniment totalment consolidat, com la XXX edició del Festival de Música, el cicle Morella Sonora o el concert de l’Estança Harmònica”. Així, indicava que “Morella és cultura i hem de seguir potenciant-la i col·laborant en actes d’este tipus, més si és possible durant l’estiu del Sexenni”.

Este curs arriba en una setmana en la què la localitat també ha acollit un seminari internacional de desenvolupament local, ha rebut a uns estudiants europeus d’arquitectura i ha afegit un nou projecte al Pla d’Ajuda a Universitaris. Per això, assenyalava que “hem de continuar treballant per posicionar-nos com un destí de congressos, ja que este tipus de turisme repercutix en l’economia de la ciutat”.

Una vegada finalitzada esta presentació del I Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista, els participants s’han dirigit a les Torres de Sant Miquel, per a inaugurar una exposició de Luthiers. A més, en la jornada d’avui també té lloc el primer concert, que protagonitzarà Capella de Ministrers a Les Sales Gòtiques de l’Ajuntament i que porta per títol “Llibre Vermell”.

En este curs es donaran cita els principals experts en estes matèries, així com professors de cant, dansa, clau, lutheria, viheula d’arc o sanfonya. A més del concert d’avui, en els pròxims dies actuaran Pilar Esteban i Jordi Ricart, Juan Manuel Rubio (sanfonya, saltiri i oud), Ignasi Jordà i Brigitte Lesne (veu, arpa i percussió). El curs ho tancarà el concert final protagonitzat pels alumnes del mateix, en el Convent de Sant Francesc, la temàtica del qual girarà al voltant de la ‘Dansa de la Mort’ de Morella.

El curs està organitzat per l’Associació Cultural Comes, i compta amb la col·laboració de distintes institucions, com l’Ajuntament de Morella, la Diputació de Castelló, l’Institut Valencià de la Música, l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Bens Culturals, el Conservatori Superior de Música de Castelló i l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana.

Més informació: |