Pena-roja tindrà una nova nau al polígon dedicada a l’assecat de ‘pallet’

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimecres, 25 de juliol de 2012 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Pena-roja s’està dedicant ara a la construcció d’una nova nau al polígon industrial que es destinarà a l’assecat d’estella. Així ho va explicar l’alcalde del municipi, Francisco Esteve, qui va explicar que “seguim apostant per l’aprofitament dels montes”, i després de que una de les naus del polígon fos llogada a una empresa de gestió forestal dedicada a la creació de ‘pallet’, la nova nau es destinarà a l’assecat de l’estella. A més, la nau servirà per a les dos empreses del sector forestal assentades en el municipi.

Esteve va explicar que la gestió forestal “forma part del futur de Pena-roja” i la construcció d’aquesta nova nau “és una forma d’apostar per aquest projecte”. De fet, l’alcalde de Pena-roja va apuntar en relació a la gestió forestal que “tenim clar que això pot tirar endavant”, i a més “ens hem posat en contacte amb Medi Ambient pel tema dels montes públics que té l’ajuntament”. Esteve va remarcar que “són quasi 800 hectàrees” les de l’ajuntament i que s’està mirat “com gestionar els pinars” per aprofitar-los.

L’alcalde de Pena-roja va recordar que “los montes” si es netegen “estan millor” i també que tot sigui “per impulsar la biomassa i donar-li un valor afegit” al territori. Esteve va concretar que “ara no s’està fent res i l’ajuntament ha de fer un pas endavant”. Per tant, caldrà parlar amb les empreses que poden aprofitar la neteja dels pinars i aprofitar-lo per crear biomassa. I és que per una banda es tenen els pinars nets i per l’altra, “si a sobre es creen empreses que poden generar llocs de treball, millor”.

Pel que fa a l’evolució de les obres, Francisco Esteve va explicar que “en la nau estan els fonaments fets” i a finals de mes “pot estar acabada”. En aquests moments, hi ha una empresa instal·lada en l’altra nau municipal del polígon, i l’estella que fabriquen la tenen “emmagatzemada de qualsevol manera”. Per tant, quan més prompte estigui la nou, molt millor. Juntament amb la nau, el consistori de Pena-roja buscarà fórmules per re-valoritzar els pinars. I si aquest valor “es pot quedar al poble, millor”.

Més informació: