L’Ajuntament de Morella firma un Conveni amb Diputació per a beneficiar als gremis del Sexenni

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 27 de juliol de 2012 .
Etiquetes: , ,

La Diputació de Castelló col·laborarà amb els gremis del Sexenni amb una dotació de 9.000 euros, tal com es desprén del Conveni que han firmat el president de la institució provincial, Javier Moliner, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. Una quantitat considerablement inferior als 30.000 euros que va acordar el diputat de cultura, Héctor Folgado, amb la regidora del mateix àrea del consistori morellà, Maria Rallo. I, per tant, la Fundació Sexennis no rebrà ni un euro.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirma que “els gremis de la ciutat són una part imprescindible del Sexenni i és just que es reconega el seu treball amb una aportació que els ajude a sufragar les despeses del dia que organitzen junt amb els seus agremiats”. Per això, considera que “hem firmat el Conveni perquè s’executen els pagaments quan més prompte millor i que els gremis puguen organitzar un dia del Novenari de la millor formar possible”.

No obstant això, la regidora de cultura, Maria Rallo, qui va mantindre les esmentades reunions en la Diputació, critica que “no s’hagen respectat els compromisos adquirits fa mesos, en els que es va acordar una dotació de 30.000 euros per a la Fundació Sexennis, que engloba a Ajuntament, gremis i carrers”. Per a la regidora, “el Sexenni té una dimensió molt gran i és fruit de l’esforç i treball de tota una localitat i, pensem que hauria d’estar molt més recolzat per la Diputació i la Generalitat”. Cal assenyalar que el Sexenni suposa una despesa de centenars de milers d’euros per a les arques municipals, gremis i carrers i que, en un principi, la Fundació Sexennis no rebrà ni un euro de cap altra administració.

En el conveni firmat avui, s’han inclòs aportacions per a cobrir despeses alienes a l’organització del Sexenni, com el concert de Capella de Ministrers celebrat dissabte passat (9000 euros). A més, es destinen 23.000 euros de forma genèrica a la promoció del Sexenni, dins de les campanyes “Estiueges o et divertixes”, “Castelló tan prop” i altres mitjans.

Més informació: | |