La pluja no pot amb l’Aplec dels Ports

comarquesnord.cat . Forcall . diumenge, 29 de juliol de 2012 . 3 comentaris
Etiquetes:

El 34 Aplec dels Ports de Forcall es va tancar el diumenge després de moltes hores intenses i activitats de tot tipus, però principalment molta festa. Serà un Aplec que es recordarà també per les fortes tempestes que es van viure el dissabte per la vesprada. Unes tempestes que aplegarien en diferents trams, destacant principalment a partir de les 19 hores amb grans quantitats d’aigua i en algun moment amb pedra. Els aplequers es van amagar on van poder durant eixos moments i la meteorologia va obligar a suspendre l’acte de Silosenomecuelgo, un grup de circ, així com va obligar a traslladar les activitats de la nit al nou Poliesportiu on va actuar la Gossa Sorda i es suspendria l’actuació d’una orquestra. També hi haurien problemes a la zona del pàrquing i del càmping. Molts de cotxes van tenir que ser assistits per grues. Però la pluja no va poder amb l’Aplec.

El divendres va ser una jornada per recordar amb l’emotiva inauguració i els concerts d’Al Tall i Obrint Pas. El dissabte va destacar la reivindicació política amb una taula redona sobre el futur dels pobles que va comptar amb la presència dels alcaldes de Morella, Vilafranca, Forcall, Cinctorres, Todolella, Sorita, Olocau i el diputat provincial per la comarca, Josep Gisbert, així com experts acadèmics i la presentació i moderació del debat de la periodista vilafranquina Violeta Tena.

Per la vesprada la pluja marcaria el desenvolupament de l’Aplec, encara que en punts com el menjador es va concentrar molta gent.

El diumenge es viuria una multitudinària cloenda que va posar el punt i final a la festa que el proper any es té de celebrar a Portell, encara que no es va nomenar en l’acte i tot dependrà del que puguen decidir els veïns, sinó l’Aplec es portarà a terme a Morella. 


Enguany ha destacat la bona organització gràcies a la implicació dels forcallans i forcallanes. Des del centre de coordinació es valorava que van haver-hi petits problemes puntuals, sent el més greu la caiguda d’un jove la nit del divendres.

Més informació:

/span> comentaris

  1. Si algú tenia cap dubte (jo no he tingut mai cap) de la pregunta que ens feia l´aplec dels dels Ports aquest any, la resposta està clarissima. ESTIREM.
    Per això mateix, en quatre línies, volia dir a tota l’organització d´aquest Aplec, GRÀCIES!,
    Gràcies als voluntaris dels parkings, gràcies a la gent de les barres, a la gent dels “tickets”, gràcies a la gent de la neteja, a la gent del menjador, als més joves i als més majors, gràcies a la gent del marxandatge, a la gent de manteniment i coordinació, en definitiva, gràcies a tots qui hem arrimat el muscle abans, durant i segurament després d´aquest meravellós cap de setmana.
    I sobretot i especialment, gràcies a tota la gent de l’organització per organitzar aquest esdeveniment de la millor manera possible, però sobretot, gràcies per haver fet possible, lo impossible.
    De ben segur aquest aplec marcarà una referència d´organització i unitat.
    Esperem que l´aigua caiguda dissabte de vesprada-nit, servisque per pal.liar, encara que siga durant un temps, la manca d´aquest subministre tant important per a tots nosaltres.
    Finalment, donar també les gràcies a tots els visitants, i Demanar disculpes per la alteració del programa de manera forçada.
    Chervet

  2. Esdeveniment: 34e Aplec dels ports.
    Localitat: Forcall.
    Aparcament: Camp recient llaurat.
    Acampada: bancals a rebossar de gent.
    Climatologia: Pluja amb pedra d’urant 2 hores.
    Resultat: Cotxe embarrat al fang i sense poder-lo treure o saber si el podriem treure del fangal on el vem aparcar (a petició de la organització i pel preu de 5€)

    Resulta indignantla desaparició sobtada de la organització de la zona de aparcament, per fugir de les quiexes i preguntes dels molts de usuaris d’un vehicle atrapat a l’aparcament per culpa del fang i que necessitven treure el cotxe d’allí.

    Cal afegir que l’aparcament era obligat al camp (recent llaurat) ja que es compren que el Forcall no tenia capacitat com per acollir tants cotxes dins del mateix poble;
    Peró d’internet i Tv per veure la previsió del temps si que en tenien, com per avisar o recomenar als conductors que treguesim el cotxe d’avant el l’inevitable fangal que s’hi produiria.

    Cap resposta, cap solució i deseperament de no saber si al dia seguent hauriem de deixar el cotxe alli embarrat sense possibilitat de treure’l fins uns dies despres (com ja va pasar anys enrrere en un Aplec).

    En resum: Bona sensació pel que respecta a la festa (musica, beure, menjar…) pero molt mala organització a la hora de acampar o aparcar.

    Atentament, un aplequer indignat.

  3. En primer lloc els bancals no estaven llaurats, la collita de cereals estava recent segada i els bancals encara estaven amb el rastolls.
    En segon lloc les tronades a la nostra comarca són freqüents a l’estiu i només passant una dotzena d’hores l’aire i el sol hagueren eixuat els bancals de l’aparcament. Per si no ho saps Els Ports està travessant una sequera important.
    En tercer lloc la zona d’acampada era suficient espaiosa. Si el primer que arriba es clava al mig i ocupa més terreny del compte no és un problema d’organització.
    En quart lloc alguns aplequers van acampar sense problemes a l’aparcament de la carretera de Morella i no hi havia manca d’espai.