Una oportunitat extraordinària de conèixer el Castell de Morella per la nit

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 31 de juliol de 2012 .
Etiquetes: , , ,

La història té tiró i més quan es conta al voltant de curiositats o assumptes que la gent desconeix més. També conéixer el Castell de Morella en un moment poc habitual com la nit és un al·licient per gaudir-ho encara més. Una sèrie d’ingredients que es van tornar a ajuntar en la Setmana de la Joventut de Morella amb un gran èxit de participació de la gent. Unes 130 persones no es van voler perdre la visita guiada a càrrec de l’historiador Carlos Sangüesa. Prèviament s’havien apuntat 110 persones a l’oficina de turisme. L’any passat aquesta iniciativa ja va tenir una gran acollida en el programa d’actes del mes d’agost de la localitat.

El punt de sortida va ser el Convent de Sant Francesc. Un punt on es podia comprovar l’aglomeració de persones disposades a saber més de la seua història. Sangüesa, ajudat d’un micròfon que portava enganxat, va introduir la visita.

A partir d’aquell moment, començaria l’aventura dins de la fortalesa morellana. Els primers pasos van ser complicats, per la poca llum que hi ha al Convent de Sant Francesc. Alguns portaven llanternes, d’altres s’ajudaven dels mòbils o el focus de la càmera de Nord facilitaven no ensopegar en aquell terreny irregular.

Així, començaria la pujada amb primera aturada a l’estàtua del General Cabrera on l’historiador, des del damunt de la seua base, explicaria principalment la relació del Tigre del Maestrazgo amb el Castell.
Tot seguit aturada a la zona on es van fer les obres de l’1% cultural i uns metres després on van continuar les històries, seguint un fil conductor cronològic però apuntat d’altres dades. La següent parada seria a la coneguda Porta Ferrissa que dóna accés al monument des de l’Alameda.

La xerrada no acabaria allí i continuaria fins al Palau del Governador, que es va poder visitar també de nit, així com altres aturades en les que Carlos Sangüesa aniria desgranant la densa història d’esta fortalesa. Un Castell que ha vist pasar la història, dominant un oceà de muntanyes, que fa que siga una de les fortaleses més imponents del Mediterrani. Els pas de nombroses civilitzacions, prehistòriques, ibers, romanes, musulmanes, cristianes han deixat la seva petjada en esta impressionant construcció habitada ininterrompudament des de el III Mil·lenni abans de Crist.

Una visita guiada que va causar sensació entre participants de totes les edats que van conéixer més coses del Castell de Morella, així com poder vore’l per la nit i per als aficionats a la fotografia obtindre imatges poc habituals del monument emblema de Morella.

Més informació: | | |