Un nou incendi, possiblement fruit d’una negligència, crema 1.500 metres quadrats al terme municipal de Ràfels

comarquesnord.cat . Matarranya . dimecres, 1 d'agost de 2012 .
Etiquetes:

Un nou incendi, declarat al terme municipal de Ràfels, va cremar en la nit d’ahir un total de 1.500 metres quadrats de monte. En aquests moments s’estan investigant les causes del foc, encara que es descarta la possibilitat de que fos per causes meteorològiques (llamp). El foc es va produir en la mateixa carretera de Ràfels (TE-V-3005) a 2 quilòmetres de l’enllaç amb la N-232 en la mateixa cuneta, per la qual cosa se sospita que les flames comencessin a cremar per culpa un cigarret.

Fins al lloc de l’incendi s’hi van desplaçar les quadrilles terrestres de Valdealgorfa i Mont-roig i les motobombes de Ràfels, Vall-de-roures i Mont-roig. La ràpida actuació dels equips d’extinció i prevenció forestal va permetre controlar ràpidament les flames i que el foc no s’estengués als pinars que hi havia a escassos metres de la cuneta en la que va eixir aquest incendi. A falta de confirmar les causes del foc per les investigacions, ‘a priori’ es descarta que la causa fos un llampec.

Amb aquest incendi, són cinc els focs que s’han declarat en menys d’una setmana en tota la comarca del Matarranya. El primer d’ells es va declarar la tarda de dijous al terme de La Portellada. En aquesta ocasió, però, l’incendi es va deure a treballs en tall de ferro d’una desbravadora, on unes espurnes van saltar al fenàs d’una finca i van ocasionar el foc. Ja de cara al dissabte, es van declarar dos incendis més, un al terme de Vall-de-roures i un segon al de Beseit, que només van arribar a nivell de conat.

A més, la nit de dilluns cap a les onze es va declarar un foc a la comarca del Matarranya, a conseqüència de la forta tronada que va afectar la zona dels Ports durant el cap de setmana. Un foc que es va veure a les deu i mitja de la nit i que va afectar a la Tossa de Pena-roja, on es van cremar uns 250 metres quadrats. Precisament, a la Tossa es va produir ara fa uns anys un dels incendis més forts que es recorda al terme de Pena-roja. Pareix ser que un llamp va estar la causa de l’incendi de dilluns.

Més informació: