Declarats quatre incendis en només 5 dies al Matarranya

comarquesnord.cat . Matarranya . dimecres, 1 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , ,

La nit de dilluns cap a les onze es va declarar un últim foc a la comarca del Matarranya, a conseqüència de la forta tronada que va afectar la zona dels Ports durant el cap de setmana. Un foc que es va veure a les deu i mitja de la nit i que va afectar a la Tossa de Pena-roja, on es van cremar uns 250 metres quadrats. Precisament, a la Tossa es va produir ara fa uns anys un dels incendis més forts que es recorda al terme de Pena-roja. Pareix ser que un llamp va estar la causa de l’incendi de dilluns.

Amb aquest incendi, són quatre els focs que s’han declarat en només cinc dies en tota la comarca del Matarranya. El primer d’ells es va declarar la tarda de dijous al terme de La Portellada. En aquesta ocasió, però, l’incendi es va deure a treballs en tall de ferro d’una desbravadora, on unes espurnes van saltar al fenàs d’una finca i van ocasionar el foc. Per sort, les flames també es van controlar de manera molt ràpida.

Ja de cara al dissabte, i coincidint en la forta tronada que va afectar al massís dels Ports, el Baix Aragó i tot el litoral, es van declarar dos incendis més, un al terme de Vall-de-roures i un segon al de Beseit, que només van arribar a nivell de conat, es van controlar ràpidament i només van cremar uns metres quadrats de terreny. Des del Departament de Medi Ambient i la mateixa Comarca del Matarranya es demana extremar les precaucions durant aquests dies d’intensa calor al territori en els que està prohibit fer foc al monte.

Precisament, una negligència humana va ser la causa de l’incendi més important que s’ha registrat al Matarranya en el que portem d’estiu, i que va cremar 99 hectàrees al terme municipal de Vall-de-roures. El foc es va declarar a les set i quart de la tarda del dijous 19 de juliol prop de la desembocadura del riu Tastavins. Durant la nit, les flames avançaven amb molta rapidesa cap a la capital del Matarranya. Però el treball dels equips d’extinció, que van sumar uns 150 efectius humans, va permetre controlar el foc.

Més informació: | |