El Consell Agrari reivindica la importància d’invertir en desenvolupament rural

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 2 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , ,

El nou Consell Agrari s’ha constituït i ja ha celebrat la primera reunió del nou mandat. En ella, es van abordar distints temes de gran rellevància per al sector primari, com les inversions en desenvolupament rural, els permisos per a extraure aigua o el Pla de Trànsit per al 53 Sexenni.

Els membres del Consell van analitzar qüestions positives i negatives per al futur immediat del sector. Entre les primeres, destaca la concessió del permís que ha atorgat la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per a extraure aigua del riu i de la bassa ubicades en la zona de la Masia Torre Segura. A més, l’Ajuntament té un altre punt en què es pot aconseguir aigua, que és Vinatxos, on s’ubica un depòsit. Finalment, continua treballant en el punt de subministrament d’aigua del Polígon, per a solucionar uns problemes i que es puga realitzar este servei. Per a fer ús de qualsevol d’estos punts, cal posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Morella. Respecte a les notícies negatives, destaquen els retalls del Govern en les polítiques de desenvolupament rural, que han deixat sense pressupost per a este efecte a la Mancomunitat Taula del Sénia. Per este motiu, en 2012 no es realitzen obres de millora en els camins rurals.

El regidor de desenvolupament rural, Rafael Pallarés, afirma que “en estos últims anys s’havia realitzat un gran treball en la millora de camins rurals, rehabilitant-se prop de 30 quilòmetres gràcies als plans de la Mancomunitat de la Taula del Sénia”. Per això, indica que “l’eliminació de la partida per a polítiques de desenvolupament rural és una molt mala notícia, ja que les nostres masies mereixen que s’invertisca de forma continuada en la millora de les comunicacions”.

. Pla de Trànsit per al Sexenni

Una altra notícia important per al sector primari és l’habilitació d’un lloc d’aparcament per a les festes del 53 Sexenni. Així, l’ajuntament reservarà la Plaça de Bous perquè els veïns que viuen en masies, puguen accedir al municipi i aparcar els seus vehicles. D’esta manera, es repetirà el dispositiu de trànsit que va funcionar amb tan bon resultat el passat any, durant la celebració de l’Anunci i, fa sis, durant el Sexenni.

Més informació: | |