Fontdespatla posa nous ninxos i els primers columbaris al cementiri

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dijous, 2 d'agost de 2012 .
Etiquetes:

El consistori de Fontdespatla està treballant en el seu cementiri. Més en concret, s’estan fent un total de 24 ninxos nous i 25 columbaris, uns equipaments que fins ara no tenia el cementiri del municipi matarranyenc. Segons va explicar l’alcaldessa de Fontdespatla, Carmen Agud, “teníem la necessitat de fer nous ninxos”, i ara “hi estem treballant”. En referència als columbaris, Agud va recordar que “fins ara no en teníem”, i que existeix una “demanda per part d’alguns veïns” que podran deixar les urnes amb les cendres aquí.

L’alcaldessa de Fontdespatla va explicar també que “aquí, al poble, el funcionament del cementiri és especial, perquè cada família compra ninxos” i sempre “s’ha fet així. Cadascú compra el seu ninxo, no estan ocupats, però els compren i són propietat seua”. A més, i enguany, com “una cosa novedosa, fem pagar un impost de 4 euros per ninxo per al seu manteniment”. Es tracta d’una iniciativa que havia estat aprovada en anteriors legislatures però que no s’aplicada, i que servirà enguany per fer front al manteniment del cementiri.

Carmen Agud va reconèixer que “igual que el tanatori”, el cementeri forma part de la llei de la vida, i que amb el nou servei de tanatori “la gent està molt satisfeta”. Aquestes obres d’ampliació de ninxos en el cementiri “no impliquen ampliar el cementiri”, va recordar l’alcaldessa de Fontdespatla, ja que aquest consta d’una part perimetral i d’una zona en el mig que encara es pot ampliar. Per tant, aquests treballs “no varien gens ni modifiquen l’estructura”.

Més informació: