S’explica a Vilafranca el perquè de la pujada dels rebuts de les escombraries

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 2 d'agost de 2012 .

La Casa Social de Vilafranca albergava aquest dijous una xerrada explicativa al voltant de la gestió dels residus a la zona 1, amb la Planta de Tractament de Cervera, la de Transferència a Vilafranca i també els ecoparcs fixes i mòbils existents a alguns municipis de la comarca dels Ports.

Joan Piquer, Gerent del Consorci de Residus de la zona 1, depenent de la Diputació Provincial de Castelló era presentat per l’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena. Piquer va explicar tot el procediment que es realitza amb els residus i com funciona tot l’operatiu. També explicaria el perquè dels actuals rebuts que han pagat els ciutadans de la nostra comarca.

L’ecoparc de Vilafranca està tenint un rendiment molt satisfactori des de la seua posada en funcionament. De fet, des del Consorci es comunicava que les xifres del reciclatge i de l’utilització d’aquest servei estan molt per damunt de les previsions inicials.

Des del Consorci s’estan realitzan xerrades d’aquestes característiques a molts municipis de la zona 1. De fet, el Gerent s’està desplaçant durant aquestes setmanes per explicar tots els detalls al voltant de l’arreplegada de residus als nostres municipis.

A Vilafranca s’ha generat molta polèmica al voltant dels rebuts que la Diputació Provincial ha pasat a molts veïns del municipi. Especialment a molts comerciants del municipi, als que s’els ha passat un rebut pel seu comerç i un altre per la seua vivenda. Ara es corregirà i només hauran d’afrontar el pagament que més diners puje dels dos. És evident que s’han produit moltes errades a l’hora de passar els rebuts i s’intentaran buscar solucions.

Amb la xerrada oferta pel Gerent del Consorci, Joan Piquer es van solucionar i explicar alguns dels dubtes més importants que tenen els veïns de Vilafranca al voltant dels actuals rebuts. Una xerrada a la que assistien unes 35 o 40 persones, majoritàriament comerciants o autònoms.