Uns gossos de grans dimensions que ataquen al ramat tenen preocupats als ramaders dels Ports

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 2 d'agost de 2012 .
Etiquetes:

Un succés està sacsejant una zona de la comarca dels Ports. Segons apunten diversos testimonis, un grup de quatre gossos assilvestrats estaria realitzant atacs a bestiar viu en la confluència dels termes de Vilafranca, Ares del Maestrat i Morella. Serien uns gossos de grans dimensions, un d’ells tipus pastor alemany, acompanyats d’un més xicotet de rabera. Van solts i ja s’ha donat la veu d’alarma per la perillositat que comporten el fet que estiguen en llibertat.

El cas més greu s’ha donat en una explotació de la Llàqua on haurien atacat a onze ovelles de les quals moririen vuit i feririen de gravetat a tres. Els veïns d’aquests terrenys es mostren espantats per la situació i han denunciat els fets. Per a reafirmar les proves, van obtenir impactants imatges de les animals morts, en els quals es pot comprovar la duresa dels atacs d’aquests gossos. La gent d’aquesta zona demana col·laboració per a poder localitzar el grup de gossos assilvestrats que estan realitzant aquests atacs a ramat oví, així com per a evitar qualsevol situació de perillositat per a les persones.

Des de l’ajuntament de Morella es desconeixia aquest tema en concret, encara que es destacava que han hagut casos similars creats per gossos assilvestrats que van en llibertat per les muntanyes, encara que no amb la gravetat dels atacs actuals.

El sindicat agrari LA UNIÓ, en la seua delegació de la comarca, tampoc tenia constància d’aquest succés, ni tampoc d’altres casos d’atacs de gossos d’estes característiques a animals vius darrerament.

Un problema més per a un sector molt castigat per la crisi com el del camp. A les dificultats per la sequera, els atacs de voltors, els preus del pinso, la gran quantitat de cabres salvatges que existeixen als Ports o la pròpia crisi econòmica, ara es viu amb estupor i por la presència d’aquests gossos assilvestrats per la zona.

Més informació: