El periodista morellà Josep Martí Gómez dóna inici a les Festes de Morella

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 4 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

Morella comença aquest dissabte les seues festes d’agost, amb la mirada posada en el 53 Sexenni. El pregó del periodista morellà Josep Martí Gómez, dóna inici a un mes replet d’activitat, festa, emoció i il·lusió, de tota la ciutat. D’esta manera, les festes en honor a Sant Roc s’han avançat dues setmanes i tornaran a tindre tots els elements típics, com els pelegrins, la muntada de cadafals, els actes taurins, les activitats infantils, els dinars i sopars de quadrilles, etcètera.

La jornada de dissabte ja ha tingut com a acte important la desfilada dels pelegrins, que demà tornaran a dansar i recitar les seues crítiques poesies. A la vesprada, arribarà un dels moments més singulars, amb la muntada dels cadafals i la festa pels carrers de la localitat. Ja en la matinada del diumenge al dilluns, començaran els actes taurins.

Estes festes comencen aquest dissabte i es desenvoluparan fins al dia 9 d’agost, en el que el sopar en l’Espai Firal, serà el punt final dels actes taurins i de la celebració en honor a Sant Roc. Però, un dia més tard, començarà el Sexenni cultural, en el que destacarà la celebració del XXX Festival Internacional de Música (13-15), el cicle Morella Sonora (10 i 11), l’exposició “Artistes Visuals Morellans” (el dia 11) o la primera entrada dels Torneros a la ciutat (12). Així, s’arribarà a la celebració del dia de la Mare de Déu d’agost, en el que la principal dansa de la ciutat tornarà a entrar al conjunt murallat i es presentaran Les Gitanetes. D’esta manera, s’arribarà al dia 16, que marca l’inici del Sexenni, amb la tornada dels morellans que viuen fora de la ciutat. Des d’este dia, fins al 27, tindran lloc les dues Rogatives a Vallivana (17 i 18), l’entrada de la Mare de Déu (18) i el Novenari organitzat per cada un dels gremis.

Més informació: |