La II edició dels ‘100 Clays del Barranquet’ reuneix a 60 tiradors a Calaceit

comarquesnord.cat . Calaceit . diumenge, 5 d'agost de 2012 .

Aquest diumenge 5 d’agost, el Club de Recorreguts de Caça ‘El Barranquet’ de Calaceit va realitzar la segona edició de la competició de ‘100 Clays’ en la que van participar 60 tiradors procedents de diferents punts de Aragó, Catalunya i el País València. El Campió d’Espanya 2011 i subcampió d’Espanya 2012, Juan Carlos Navarro, va aconseguir la victòria en la categoria 1 en un total de 93 punts, seguit de molt a prop pel lleidatà Àngel Ballesté que va acabar en segon lloc sumant un total de 91 punts.

A les 8.30 del matí els participants més matinadors de la segona edició dels 100 Clays de ‘El Barranquet’ van començar la competició en la que cada tirador havia d’anar passant per diferents punts per a trencar els plats que llançaven a diferents velocitats i trajectòries. “Hem començat cap a les vuit i mitjà amb los tiradors més matinadors” i els participants han d’encertar a “plats de diferents tipus, velocitats i trajectòries que intenten simular la caça”, va dir Adrián Berge, president del Club de Recorreguts de Caça ‘El Barranquet’ de Calaceit. Concretament, segons va afirmar Berge, “aquesta modalitat coneguda com recorreguts de caça o ‘sporting clase’, és una modalitat de tir molt poc coneguda. Se va inventar a Anglaterra i el que intentava era simular els moviments dels animals perquè els caçadors pogueren practicar en temps de veda. Però després ja es va crear una federació internacional i s’ha convertit en una proba esportiva de tir amb armes de caça”.

Entre els 60 participants procedents de diferents punts d’Aragó, Catalunya i País Valencià, es trobaven competidors de primera línia com l’actual Campió de la Copa Beretta, Julian Moreno de València, el Campió d’Espanya de Compac Sporting de 2010, Àngel Ballesté, o el Campió d’Espanya de Recorreguts de Caça 2011 i subcampió 2011, Juan Carlos Navarro; van recórrer els diferents punts de tirada intentant trencar els 100 plats que es van llençar a cada participar. Finalment, va ser Juan Carlos Navarro d’Ejea de los Caballeros el que va aconseguir la victòria en la categoria 1 amb un total de 93 punts, seguit per Àngel Ballesté que amb 91 punts va aconseguir la segona posició, i Julian Moreno que va finalitzar tercer amb 87 punts. En la categoria 2 la primera posició va ser per a José Manuel Llana amb 76 punts i en la categoria 3 la victòria va ser per a Cristian Jacques amb un total de 73 punts. A més, Edgar Boix va acabar com el millor júnior i Àngel Simón va ser el millor entre els veterans.

Al finalitzar la proba, des de l’organització es van mostrar molt satisfet tant pel nombre de participants com pel desenvolupant de la competició. “Estem molt contents. 60 participants són un bon número, sobretot per a esta època”, va afirmar el president del Club de Recorreguts de Caça ‘El Barranquet’ de Calaceit.

Finalment, cal dir que aquesta entitat, que compta amb uns 50 membres de Calaceit i pobles dels voltants com La Vall del Tormo, Massalió, Alcanyís, Torrecilla, Caseres o Valdealgorfa, organitza competicions d’aquest tipus durant tot l’any. Si bé, “fem tirades de diferents tipus. Algunes com esta que ja són cent plats i està molt treballada porten a gent de diferents llocs. I les més menudes que fem, els campionats provincials o tirades entre els socis, compten amb participants que sobretot són d’aquí o de pobles del costat”.