La muntada dels cadafals marca l’inici dels actes taurins de les festes de Morella

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 5 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

La desfilada de la dansa dels pelegrins i el muntatge dels cadafals centren l’agenda festiva per al primer dia de festes en Morella. Este segon és un acte que canvia totalment la imatge del carrer porticat Blasc d’Alagó i que suposa l’inici dels actes taurins, que començaran esta nit. Les Festes d’Agost que se celebren en honor a Sant Roc, van tindre el seu tret d’eixida anit, amb el pregó del periodista morellà Martí Gómez. Amb eixe inici, Morella se submergix en un mes festiu, en el que s’han organitzat més de 200 activitats, que tindran el seu punt àlgid, amb la celebració del Sexenni, entre els dies 16 i 27 d’agost.
El muntatge dels cadafals transforma la ciutat, amb una vesprada de gran ambient festiu i un resultat que fa irrecognoscible el principal carrer de la localitat. Cada quadrilla munta la seua barrera, que consistix a col·locar entre porxe i porxe, troncs per un costat i per un altre del mateix. D’esta manera, es poden presenciar els actes taurins des de l’altura, protegint-se d’estos animals. La primera entrada de vaques tindrà lloc demà dilluns, a les 7 del matí, però durant la matinada, ja tenen lloc els primers actes taurins, a la Plaça de Bous.

Les Festes d’Agost van començar anit, amb el pregó pronunciat per Martí Gómez. També va ser un moment important per a l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ja que, per primera vegada, es dirigiria als veïns des del balcó de l’Ajuntament. El primer edil morellà, va centrar el seu discurs en el gran esforç de tot el poble per a poder viure el 53 Sexenni, en especial, els dels carrers, els gremis o totes les danses. També va fer insistència en la situació actual i en les distintes activitats que s’han programat durant este mes, com el Festival Internacional de Música, Morella Sonora o l’exposició “Artistes Visuals Morellanos”. Ripollés indicava que “el Sexenni va nàixer en el segle XVII a causa d’una gran crisi que es cobrava la vida dels ciutadans i, ara, les pestes són altres, però sabem que amb força, unió, persistència i esforç, eixirem cap avant”. En este sentit, destacava que “estos valors els encarna el Sexenni de Morella, en el que els veïns i veïnes realitzen un gran esforç per a rebre de la millor manera a la nostra patrona i per a convertir la ciutat en un autèntic museu viu”. Tot seguit, va prendre la paraula Martí Gómez que va fer un discurs molt emotiu, recordant al seu gran amic, Sergio Beser.

D’esta manera, Morella s’ha submergit en les Festes d’Agost, però viurà un agost ple de festa, amb activitats durant tots els dies i, sobretot, amb la celebració del Sexenni, per al que tant han treballat els veïns durant tot un any.

Més informació: |