El “carretillo”, una alternativa a l’embolada d’un bou

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 6 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

Els Quintos 2012 s’han encarregat de treure pels carrers que conformen el recinte taurí de Morella al bou alternatiu. El també conegut com a carretillo era preparat a la part més alta del carrer del Pes. Allí, quintos i quintes li posaven les boles a les quals prendrien foc en uns minuts. Passades les 11 de la nit i ja a la zona dels corrarls, els joves encendrien les boles i el so del coet alertaria als toreros de l’eixida del bou alternatiu.

Sempre hi ha alguns que preferixen conduir el carretillo, mentre d’altres opten per torejar, sempre tenint en compte que no és un bou real i es pot arriscar un poc més. Però tot això sense confiar-se, perquè la velocitat que agarra el bou alternatiu conduït pels joves pot ser molt forta. Aquells que ni sent un bou altrenatiu s’atreveixen a torejar es queden asseguts als cadafals, contemplant com la resta corre davant i darrere del bou.

El bou alternatiu va començar com una proposta amb la qual la gent no confiava massa, però amb el pas dels anys s’ha anat assentant i ara mateix compta amb un públic prou constant.

Més informació: |