Morella celebra el dia dels Quintos

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 7 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

Morella viu un dels seus dies més tradicionals de les festes, amb la popular jornada dels Quintos. En ella, la ciutat es tenyix de blanc i roig, ja que tots aquells que han sigut quintos es vistixen amb les seues prendes habituals. Es tracta d’una gran jornada de convivència, en la que es tornen a reunir els membres de cada quinta, per a dinar i celebrar este dia. Moltes d’elles, únicament es reunixen al complet durant esta jornada. Per això, el dia dels Quintos és un dels més participatius i en els que es respira un major ambient festiu.

Pel que fa al programa d’activitats, en la jornada d’avui es manté l’estructura de la resta de dies, amb l’entrada de vaques, les activitats infantils al matí i la soltà de vaques a la vesprada. A més, durant la nit d’avui, els Quintos 2012 organitzaran l’embolada d’un bou. En la jornada de demà, el protagonisme serà per a la Penya el Bou.

. Concurs de dibuix

Respecte a les activitats infantils, en la jornada d’avui ha tingut lloc un concurs de dibuix, en el que han participat més de 70 xiquets i xiquetes, d’entre 2 i 14 anys. Este és un dels actes més consolidats de les festes i, compta tots els anys amb un gran nombre de participants. Per a la competició, s’han dividit els participants en cinc categories, en funció de l’edat. Els premis han tornat a ser vals per a realitzar compres en les impremtes de Morella.

Més informació: |