Primeres embolades de les Festes de Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 7 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , ,

Els primers bous ja han corregut pel recinte taurí de Morella en el marc de les festes en honor a Sant Roc. Amb les soltes de vaquetes de les vesprades, s’ha sumat l’al·licient de les proves dels bous que per la nit són embolats. Ho hem vist en el segon encierro però també en el primer corro de la celebració. La vesprada de dilluns, després del descans per a berenar, tindria lloc la prova del primer dels bous embolats de les festes. Un bou negre de la ramaderia de Palmira Cervera permetria als toreros arriscar amb els passes i els retalls. El bou ja mostrava la seua força i velocitat, deixant-se vore per tot el recinte de cadafals. Les expectatives que va crear l’animal de cara a la nit van ser altes perquè ja per la vesprada va donar molt de joc.

Per la nit l’embolada d’este bou tenia lloc a la plaça de bous, com bé sent habitual en la primera de les nits taurines a Morella. Les grades estaven ben plenes d’espectadors. A pesar de la fresqueta, els veïns i veïnes van apostar per viure de prop les embolades. Per obrir boca, la festa començaria amb l’embolada d’un bou menut. El procediment per portar a terme la col·locació de les boles i el foc ha seguit els passos de sempre. Piló, corda, joves estirant i precisió a l’hora de tallar.

Una vegada solt, les boles es van apagar, obligant als toreros a enginyar-se-les per tornar el foc. La força i l’experiència dels més veterans van aconseguir que esta tasca pareguera fàcil.

Minuts després de concloure la primera de les embolades de la nit, la corda tornaria a ser passada pel piló. Ara l’ambient es notava més tens, i és que ja s’intuïa que la següent embolada seria la del bou de la vesprada. Efectivament, ningú s’equivocava. L’animal eixiria amb fúria dels corrals i començaria el ritual.

Una embolada ràpida i sense complicacions, que donaria pas a una gran intervenció del morellà Diego Miralles, “Mija” com a rabero.

La música acompanyaria estos apreciats espectacles taurins. De nou, èxit de públic i molt bon ambient en la primera nit d’embolades dels Bous de Sant Roc de Morella.

Més informació: | |