L’Ajuntament de Morella edita el Llibre de les Festes del 53 Sexenni

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 9 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

El Llibre de Festes del 53 Sexenni ja està editat i està arribant a les llars dels veïns de Morella. Es tracta d’un exemplar de 158 pàgines a color, que incorpora imatges de Sexennis del segle XX de l’arxiu fotogràfic Pascual, encara inèdites, textos d’escriptors de referència, els noms dels Alets dels gremis que organitzen la festa, fotografies de les danses o tota la programació del mes d’agost. Durant estos dies, s’està realitzant la distribució, repartint-se un exemplar per cada vivenda del municipi. Si hi ha veïns i veïnes interessats a tindre més llibres de festes, es podran adquirir per 10 euros.

El regidor de festes, Amadeu Bordàs, explica que “és un gran esforç poder editar un llibre com éste en l’actual situació econòmica, però val la pena poder elaborar una obra tan completa que passarà a la història dels Sexennis”. El Llibre de Festes del 53 Sexenni és una obra de consulta, que manté el format habitual dels últims tres Sexennis i que es distingeix per la seua qualitat en l’edició i disseny. A més, l’edil apuntava que “el repartiment està anant un poc més lent durant estos dies per les dates festives en què ens trobem, però esperem que en pocs dies, cada vivenda del municipi tinga el seu exemplar”. Per això, també ha demanat disculpes, espera que el repartiment estiga solucionat en breu i recorda que es pot descarregar la versió digital en l’enllaç a la web de l’ajuntament.

El llibre compté cinc texts de divulgació importants, realitzats de forma desinteresada per Pep Querol, Conxa Rodríguez, Pilar Dolz, Julià Pastor i Wences Rambla. En ells se aborden qüestions d’importància historia per a Morella, com l’obtenció de la declaración de ciutat o el premi Patrimoni 2011. A més, la resta també té una gran rellevància pel que respecta a les costums –l’ús de la teja-, l’art –els artistas de la historia de Morella- i la tradició –les peanyes de la Mare de Déu de Vallivana-.

El Llibre de Festes del 53 Sexenni es complementa amb el programa de mà que es va repartir fa dos setmanes i que els veïns de la localitat poden utilitzar per a informar-se de cada un dels més de 200 actes que tindran lloc durant este mes.

. pdf . Descarrega’t el programa de festes del 53 Sexenni

Més informació: | | | |