La Penya el Bou embola dos bous en en seu dia a les Festes de Morella

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 9 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , ,

La Penya el Bou viuria este dimecres el seu dia com és habitual. El tercer dia dels bous de Sant Roc té el protagonisme d’aquest nombrós grup que es caracteritza per la seua afició als bous al carrer. Per la vesprada farien la prova del bou que s’embolaria en primer lloc per la nit. La desencaixonà es va portar a terme com és habitual des de la zona de Cinc Cantons al recinte taurí. Hi hauria molta expectació en el moment de baixar-lo del camió i trau-lo del caixó. Destacaria el alimón que farien dos joves a l’eixida que els va eixir a la perfecció. A partir d’aquell moment, el bou aniria pel recinte en una prova que va deixar bones sensacions, principalment a l’inici. L’animal es va mostrar bastant brau i tindria bones arrencades. També va ser insistent pegant trompades a la part baixa d’algun cadafal. Els més valents també tindrien temps de fer algun que altre retall a la zona on després s’instal·laria el piló d’embolar.

Mentre que a la nit arribaria un dels moments més esperats. Les embolades de la Penya el Bou solen reunir a molta gent al recinte taurí. A pesar de que la participació ha minvat al ser any sexennal, els cadafals i la zona d’embolada van destacar per la presència de molta gent. A les 12 de la nit començaria el primer dels embolats, el que es va provar per la vesprada. Es va seguir el ritual i s’embolaria a la perfecció per part dels membres de la Penya.

Destacaria la culminació amb Javier Sanz, més conegut com Lechero, que eixiria de la coa i aniria agafat al bou uns quants metres direcció a la part nord del recinte, per tancar la primera embolada de la nit. El bou donaria joc durant els primers minuts de l’espectacle taurí, però poc a poc s’aniria diluint la seua força, degut també a que per la vesprada va estar bastant actiu. També es veuria algun que altre retall, però va estar més temps parat que en moviment. A la part final, vist que l’animal no feia cas, es va optar per nugar-lo per tornar al bou als corrals. Una operació que va eixir perfecta.

Abans de la segona embolada, es faria el sorteig del bou de la Penya. Durant la jornada, els membres del grup van estar venent paperetes per tal de poder sufragar els actes que organitzen. Un xiquet seria la mà innocent i trauria el numero 1014, tocant-li el bou a Tolino de Cinctorres.

El sorteig donaria pas al segon bou embolat. El procés eixiria també sense cap incident.

En aquest cas, dos membres de la Penya van intentar eixir de la coa, però finalment es quedaria sols Raúl Franz en aquesta tasca. L’animal, més gran que el primer, seguiria un patró bastant similar. Inici molt trepidant i en ganes, però després s’aniria acomodant en diferents trams del recinte taurí. També es veurien retalls molt ben executats i poca cosa més en aquest bou que va estar principalment a la zona on es va realitzar l’embolada. Ell soles marxaria fins als corrals per a ser tancat i donar per conclosa una de les jornades més taurines amb protagonisme de la Penya del Bou.

Més informació: | |