La Televisió Digital Terrestre aplega a Xiva

comarquesnord.cat . Xiva . dijous, 10 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , , ,

L’Ajuntament de Morella ha culminat un projecte de millora de noves tecnologies en els municipis que depenen administrativament d’ell. Ho ha fet amb l’aplegada de la TDT a Xiva, que permetrà que les festes d’este cap de setmana es puguen veure en les cases, igual que tots els esdeveniments programats a partir d’ara, com la celebració del Sexenni de Morella, entre els dies 16 i 27 d’agost. D’esta manera, el consistori ha aconseguit fer arribar el senyal de TDT a totes les pedanies, després que fera el propi en la Pobleta, fa uns mesos.

A través d’este projecte, també s’ha aconseguit fer arribar la cobertura de telèfon i d’Internet a Xiva, a més d’altres millores semblants a Ortells i en altres punts del terme municipal.

El regidor de tecnologies de la informació i comunicació, Ernesto Blanch, afirma que “este projecte és important, ja que reduïx la bretxa digital de les zones d’interior, que moltes vegades no poden accedir a serveis bàsics en el segle XXI”. A més, afig que “a pesar de la situació econòmica és important fer este tipus d’esforços per a dotar de millors serveis als municipis d’interior i que puguen equiparar-se amb altres ciutats més importants”.

. Xiva i Ortells en Festes

Una vegada concloses les festes d’agost en Morella, a l’espera de la celebració del Sexenni, l’activitat no es frena en el seu terme municipal i les localitats de Xiva i Ortells comencen a viure els seus actes festius. En la jornada d’avui, tindrà lloc el pregó d’Ortells i, amb ell, la primera jornada festiva. Les celebracions es prolongaran fins al dia 15 d’agost i, entre les activitats del programa, es poden destacar els actes esportius, com a classes d’aeròbic o partits de futbol, els lúdics i festius, com l’emporrat i birra, els sopars i balls, o els culturals i infantils, com el ball dels Gitanetes i els parcs infantils.

Pel que fa a Xiva, en la jornada del dissabte tindran lloc activitats infantils durant tot el dia, sopar i ball. El diumenge se celebraran els actes més importants, amb el cercavila a càrrec dels Gaiteros de Morella, la processó general, el ball del poll o la festa a la nit. Per al dilluns quedarà la missa i el dinar amb la gent gran.

Més informació: | | |