La banda de Cinctorres rep la medalla d’or del municipi

comarquesnord.cat . Cinctorres . diumenge, 12 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

Aquest diumenge es van ajuntar una de les bandes més antigues de la Comunitat, amb una de les més joves. La banda de Tírig, creada a les darreres dècades del segle XIX, va ser convidada per la de Cinctorres, que compleix el seu desè aniversari, per un dels concerts del programa d’intercanvis de la Federació Valenciana.

El pavelló de festes de Cinctorres, plenet de gom a gom, va ser l’escenari d’un fantàstic concert, quins variats repertoris van fer gaudir de valent al public assistent.

La banda de Tírig, dirigida per David Rubiera, encisaria amb un record al mític grup Abba,o el concerto d’Amore. Va començar, però interpretant el popular tema Agüero.

El relleu l’agafaria la societat musical Cinctorrana. Carmelo Giménez, actual director de la formació musical, va escollir la banda sonora d’Aladin, la difícil peça Ross Roy, i el tema d’Emilio Cebrian Ruiz, Ragon Falez, per començar a escalfar l’ambient.

El pavelló vibrava amb la bona música. La calor s’allunyava amb “palmitos” que semblava seguiren el ritme dels musics. Gent de totes les edats gaudien amb el bon fer de la seva banda. En acabar les dos bandes serien obsequiades en la corbata que donava fe de la trobada.

Quant semblava que tot havia acabat, la mantenidora de l’acte, Alba Tejera, va pujar a l’escenari per a contar una història. Una historia de cabotoneria, podríem dir. Una demostració de que si un vol, quasi sempre pot. I en aquest cas Cinctorres va poder. Fa 10 anys aficionats a la música, recolzats per altres veïns i l’Ajuntament, van decidir tenir una banda. A penes hi havien diners, però la il·lusió sobrava. Poc a poquet, aquell imaginari es va anar convertint en realitat, i en cada assaig, en cada sortida, un paletada més de ciment anava consolidant el que un temps enrere no teníem dret ni a somiar. Avui aquestos joves músics, passegen el seu treball per tot arreu. La seva feina no ha passat desapercebuda, ni pels veïns, ni per altres companys de bandes més grans, ni pel public que els ha gaudit en auditoris més grans de tota la província. Per això l’Ajuntament de Cinctorres va decidir atorga’ls la màxima distinció que lliura aquest poble, la medalla d’or de la població. (hi ha una imatge al principi de la medalla d’or)

L’alcalde de Cinctorres, Antonio Ripollès, un tant emocionat, li lliurava aquest mereixement al president de l’associació musical, Joaquim Deusdat, encara que la medalla seria col·locada a la bandera i estendard que representa tota la banda cinctorrana.

Més informació: |