Bous i germanor a les festes de Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 13 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , ,

El primer diumenge de Festes, la Plaça de Bous de Vilafranca recuperava els bous de plaça amb un festival taurí sense picadors, organitzat per l’empresa Tauroemoción. 1 jònec de Pedro Jovaní de Sant Mateu per al rejoneador Alfonso Lopez Bayo que substituia Lea Vicens. Després 4 jònecs de Hermanos Tornay de Guillena (Sevilla) per als matadors Oscar Higares (2 orelles) i Sergio Cerezos (1 orella) i també van actuar els joneguers Luis Meseguer (1 orella) i Jonathan Varea (2 orelles). A la plaça vilafranquina hi havia un poc més de mitja entrada.

Per la nit, també a la Plaça de Bous, es vba fer una exhibició d’emboladors amb els bous de El Quintanar de Zalamea de la Serena (Badajoz) que van eixir al concurs de retalladors. Les quadrilles participants van ser Passió pel Bou de Morella, Benassal-Iglesuela, Quebrà d’Onda, Cantavieja i Vilafranca. Com en anys anteriors, hi havia un trofeu al millor “rabero” que va ser per a David Colom “Sarrompero” de Vilafranca.

Avui dilluns “Dia de les Paelles”, l’activitat ha començat amb un parc infantil que tenia unflables i un trenet al costat de la Tasca de la Comissió. Les paelles han tingut que canviar d’ubicació degut al risc d’incendi, han passat de les Fonts del Llosar als voltants de la Plaça de Bous. Aquesta vesprada es farà l’entrada de 2 bous “Mancheguito” de la Masà d’Ares i “Turulato” de Jimenez Pasquau de Vilches (Jaen). A les 17’30 actuarà la batukada Pumtrack a la tasca de la comissió. A les 7 a la Casa de la Cultura tindrà lloc la presentació del CD solidari “L’escola de la selva” gravat per persones de Vilafranca.

Ja per la nit, s’embolaran els 2 bous i per últim tindrà lloc la desfilada de disfresses així com l’actuació de l’orquestra Supermagic i discomòbil al Parador de Festes.

Més informació: | |