Bous, xarangues, presentació de Reines i festa eivissenca per viure les festes de Queretes

comarquesnord.cat . Queretes . dilluns, 13 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

Queretes entra en jornades festives aquest mes d’agost. En concret el poble del Matarranya celebrarà del dia 11 al 16 les Festes Majors d’Agost 2012, unes festivitats que s’allargaran per davant i darrere degut a tot un seguit d’activitats que han programa les diverses associacions del municipi. Però les Festes d’Agost pròpiament dites s’iniciaran el dissabte 11 d’agost. Aquell dia hi haurà revetlla amb l’Orquestra Calibra, discoteca mòbil i, com no, la Presentació de la Reina, les Dames d’Honor i els Quintos 2012, un dels dies més bonics i especials per als veïns del poble. De fet, i segons va destacar l’alcalde de Queretes, Fernando Camps, “és un dia especial per a les jóvens i els jóvens de Queretes. Preparen el pregó, i la Presentació de la Reina i les Dames és un dels dies més ‘guapos’ que hi ha a les Festes”. El mateix dissabte també hi haurà curses d’autos locos i partidets de futbol sala.

El diumenge 12 d’agost arribarà el partit de futbol del Polideportivo Cretense i hi haurà també partit de futbol sala femení, per saltar a la nit a les activitats que ha preparat la Peña Taurina ‘Cuna de Villalta’, amb bou embolat la nit de diumenge i ball al recinte municipal. El dilluns, hi haurà soltada de vaquetes pels carrers del poble, sopar de convivència i ball. Activitats taurines, però, que no seran les úniques. L’alcalde de Queretes va recordar que “al poble som molt toreros, i entre les activitats taurines que organitza la Peña Taurina i les que prepara la Comissió de Festes, te trobes en quatre dies de bous”. El dimarts hi haurà bou embolat, amb la presència de la ‘Penya el Bou de Morella’. Dimecres, dia de la Mare de Déu d’Agost, tornarà a haver-hi vaquetes, de la mateixa manera que el dijous 16, dia de Sant Roc. Al marge d’això, el dia de la vespra (dimarts 14 d’agost) es farà el xupinazo, que anirà amenitzat per la Xaranga SSB (Sempre Sone Bé). Al llarg d’aquella setmana, i també els dies previs, s’hi sumaran diverses activitats organitzades per les associacions del poble.

L’Associació Cultural Medievo farà aquest divendres mateix cinema a l’aire lliure al patí de les escoles, mentre que de cara al dissabte 4 d’agost obrirà una exposició d’escuts heràldics que es farà a la Plaça d’Espanya. A més, la coral i la banda Asociación Musical Francisco Turull de Queretes actuarà el divendres 10 d’agost a les deu de la nit a la Plaça d’Espanya, mentre que l’Associació de Dones Ilercavònia ha organitzat per al dissabte 18 d’agost una marxa senderista i també cinema a l’aire lliure. Ilercavònia també organitzarà tots els diumenges i dies festius del mes d’agost exposicions en el seu local. Per tant, tot un afegit que envoltarà les festes, i que farà que “al llarg de 15 dies tinguem moltes coses al poble”, va recordar Camps. I és que l’alcalde de Queretes va apuntar que al poble “tenim la sort e tindre moltes associacions, molta gent a la vora, que s’encarrega de fer coses”, unes associacions que al llarg del mes d’agost “tenen la seua tarda o el seu dia de festes”. Des de la corporació municipal s’anima a tots els veïns i visitants a gaudir d’unes enormes Festes Majors d’Agost.

Més informació: |