Calaceit escalfa motors per viure unes Festes Patronals inoblidables

comarquesnord.cat . Calaceit . dilluns, 13 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

El municipi de Calaceit ja ho té tot preparat per viure unes intenses Festes Patronals 2012 en honor a la Mare de Déu d’Agost. A partir del dimarts 14 d’agost, vespra de les festes, Calaceit aplegarà tot un seguit d’activitats dirigides a veïns de totes les edats. I com ja s’ha consolidat en el seu programari festiu, el mateix dimarts hi haurà el xupinazo amb el que s’obriran les festes. Un xupinazo que segons va dir el regidor de Festes, Eduardo Gasulla, “és un dels moments més divertits i a la vegada imprescindibles per als jóvens”, on l’aigua a go-go, el ponxe i la música de xaranga agafaran tot el protagonisme. La mateixa vespra de les festes també hi haurà la desfilada de carrosses, a les set de la tarda. Les disfresses més originals, així com els temes de més actualitat, seran recreats per les penyes del poble. A més, “també premiem a les més originals”, va recordar Gasulla.

La mateixa vespra de les festes, també hi trobarem la primera nit amb foc. En concret, es correran tres bous de foc, dels quals el primer serà infantil. El propi regidor de Festes va recordar que “el bou de foc agrada molt”, i que tindrà protagonisme “més d’una nit a les festes”. Precisament, el dimecres 15 a la nit, dia de la Mare de Déu d’Agost, també eixiran tres bous de foc. El dia de la Festa Major estarà farcit d’activitats. A les deu i mitja del matí hi haurà activitat infantil amb conta-contes, i de cara a la tarda el partit de futbol de les festes amb el CD Calaceit com a protagonista. Tampoc hi faltarà l’homenatge a la gent gran, “un clàssic a les festes”, va recordar Gasulla, i que enguany comptarà amb l’actuació de la Banda de Música ‘Lira Alcañizana’, que interpretarà l’antiga jota calaceitana. Ja de cara als dos pròxims dies, tant dijous 16 com divendres 17, el protagonisme el prendran els bous. “Calaceit és un poble torero, i a les festes, les vaquetes són imprescindibles”, va dir Gasulla. Els encierros seran els dos dies a partir de les sis de la tarda, i estaran amenitzats per jocs i cucanyes.

A banda dels bous, dijous 16 d’agost, Calaceit també ha preparat bous de foc i revetlla amb l’orquestra Ágora. Tampoc hi faltarà la nit de les disfresses i la festa del pijama. De cara a l’últim dia de les festes, hi tindrem també bous de foc, i el gran Castell de Focs Artificials al camí vell de la Font de la Vila. En acabar la xaranga pel poble, se procedirà a cremar la traca de ‘fi de festes’ que posarà punt i final a quatre intensos dies festius. Al marge d’això, però, la setmana prèvia a festes hi haurà la Setmana Cultural. I de cara al dissabte 11 d’agost, a les set i mitja de la tarda es farà el pregó de les festes, que enguany anirà a càrrec de Romà Vallés, fill adoptiu del poble. Aquella mateixa tarda es proclamaran les Reines i les Dames d’Honor 2012, que tindran també un gran protagonisme durant les festes. Unes Festes Patronals de Calaceit que des de la corporació municipal i l’organització es demana que les gaudeixin al màxim.

Més informació: |