L’Ajuntament de Morella felicita públicament als morellans Jorge i Jordi Membrado i Marc Segura, que han batut el rècord del món de profunditat

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 13 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

Els morellans Jorge i Jordi Membrado i Marc Segura, membres de l’associació de la ciutat ESPEMO, han format part de l’expedició que ha superat el rècord del món de profunditat, en la cova Krubera-Voronya, en la república soviètica d’Abjasia. A més, Jordi i Marc s’han convertit en els més joves (15 i 13 anys) en aplegar a la profunditat de -2080 metres, que és la màxima a la què es pot accedir sense equips de busseig. Es tracta d’una gran gesta, per la qual cosa l’Ajuntament de Morella ha volgut felicitar públicament els membres de l’expedició.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, indica que “comencem la setmana del Sexenni amb la gran notícia que Jorge, Jordi i Marc han tornat a realitzar una gran gesta i han aconseguit tots els objectius que s’havien marcat”. Per això, el primer edil assenyalava que “este rècord és un exemple d’esforç, treball i de capacitat de superació increïble i, de nou, gràcies als morellans d’ESPEMO el nom de la nostra ciutat ha arribat a la sima més profunda del planeta”. A més, Ripollés desitja “un bon viatge de tornada als integrants de l’expedició i que es complisquen els terminis marcats, perquè els nostres morellans puguen assistir a tots els actes del Sexenni”.

L’expedició ha aconseguit un nou rècord del món, gràcies a l’ucraïnés Gennadiy Samokhin, que ha sigut el bussejador encarregat de recórrer l’últim tram fins als 2197 metres de profunditat. L’equip espanyol ha treballat en el transport de material, equipament de cordes i revisió de cable de comunicacions imprescindible per a l’èxit de l’expedició. Els integrants de la mateixa van atacar el rècord del món després de 17 dies en la cova i van aconseguir la màxima profunditat a què es pot accedir sense equips de busseig (2080 metres) el dia 7 d’agost.

Més informació: |