Mont-roig prepara unes festes sonades amb actes per a totes les edats

comarquesnord.cat . Mont-roig . dilluns, 13 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

Els mont-rogins i les mont-rogines ja estan preparats per viure les Festes Patronals 2012. Del dimarts 14 al dissabte 18 d’agost, Mont-roig acollirà les Festes Majors en honor a la Mare de Déu d’Agost i Sant Roc, uns dies carregats de diversió i activitats per a tots els públics on no faltaran les revetlles nocturnes, els campionats de morra i de ginyot, el ‘ball del farolet’ o les tradicionals ‘carreres de pollastres’. Cinc dies farcits d’entreteniment als que se sumaran les activitats de la Peña Taurina de Mont-roig del dissabte 11 d’agost, amb bou embolat i música a la matinada a la Plaça de Josa i vaquetes a la plaça de bous durant la tarda del dissabte.

La vespra de les festes, a les dotze del matí, es farà el ‘Pregó de les Festes’ i volteig de campanes, per després fer un dinar de germanor tots junts als voltants de la Plaça de l’Ajuntament. Ja per la tarda, hi haurà l’eixida dels cabuts, que aniran acompanyats de la xaranga del poble ‘Dit y Fet’. De fet, i segons va explicar el regidor César Blanch, “els músics del poble actuen en altres activitats, com les ‘carreres de pollastres’ o la ronda de penyes”. Enguany, i com a novetat, la ronda de penyes es farà el Dia 16 a l’hora de sopar, quan en edicions anteriors es feia a mitja tarda. El mateix Blanch va concretar que “cada penya prepara una cosa: els uns fan un tapa, altres pica-pica, l’any passat una penya inclús va fer mandonguilles”.

Per a les Festes Patronals de Mont-roig tampoc faltaran alguns clàssics. El dia de la Mare de Déu d’Agost es despertarà amb la ‘pasteta i copeta’ a la Plaça de l’Ajuntament. Tampoc hi faltarà l’actuació de jota, que serà el 15 d’agost i anirà a càrrec de ‘Esencia Aragonesa’. Per la seua banda, el Dia de Sant Roc hi haurà missa i concert d’orgue, així com també un espectacle infantil. També hi haurà el campionat de guinyot. El divendres 17 d’agost es donarà pas a la Plega dels Quintos, com també a les ‘carreres de pollastres’ i el vermut per als jubilats. De cara a la matinada, Mont-roig tornarà a rebre a la xaranga matarranyenca SSB (Sempre Sone Bé), un clàssic entre les festes majors de la nostra comarca. I de cara a l’últim dia de festes, hi haurà sessió de morra golfa i també la traca de ‘fi de festes’.

També seran rellevants els actes religiosos que enguany apleguen les Festes de Mont-roig. La Mare de Déu d’Agost (amb missa baturra) i Sant Roc estan marcats en el calendari. Però enguany, els mont-rogins també celebraran una efemèride molt important. I és que es commemoren els 650 anys de l’Ermita de la Consolació. Per això, i segons va remarcar Blanch, “enguany portarem la imatge de la Mare de Déu fins al poble”, una cosa que no es fa habitualment, i per a les processons es prepararan fins a tres peanyes.

En definitiva, les Festes Patronals de Mont-roig aniran carregades d’arguments per viure-les intensament. Des de l’Ajuntament, una vegada més, “s’anima a la gent a que s’ho passo bé i que gaudeixi de les festes”. Bones Festes a tots.

Més informació: |